بررسی و شناخت زیست بوم تالاب چغاخور در استان چهارمحال و بختیاری
- سال انتشار: 1392
- محل انتشار: اولین همایش حفاظت از تالاب ها واکوسیستم های آبی
- کد COI اختصاصی: PWAE01_073
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 2489
نویسندگان
دانشجویی کارشناسی ارشد دانشگاه شهرکرد
دانشجویان کارشناسی ارشد دانشگاه شهرکرد
چکیده
تالاب چغاخور با وسعت متوسط 0411 هکتار در بخش بلداجی از شهرستان بروجن در استان چهارمحال و بختیاری واقع شده است.در این مطالعه به بررسی زیست بوم تالاب چغاخور پرداخته شده است. معرفی گونه های گیاهی موجود در تالاب ،تنوعجانوری شامل پرندگان ،دوزیستان وپستانداران از جمله مواردی است که در این مطالعه مورد بررسی قرار گرفته است.اطلاعاتبدست آمده طی مطالعات صحرایی انجام شده با کسب اطلاعات از ساکنان بومی منطقه و محیط بانان محیط زیست تالابچغاخور و رئیس اداره حفاظت محیط زیست بروجن تکمیل شده است. همچنین با بررسی منابع مکتوب فهرست گونه هایموجود کنترل و مورد تدفین قرار گرفتنداجتماعات گیاهان تالابی در تالاب چغاخور از تنوع و گستردگی مطلوبی برخوردار است تقریباً از انواع گیاهان بن در آب، غوطه ور و شناور می توان نمونه هایی از در این تالاب مشاهده کرد. مطابق این بررسیدر حوزه تالاب چغاخور 06 گونه پستاندار از 04 جنس و 9 خانواده در 5 راسته مختلف شناسایی شد از پستانداران شناسایی شده 12/5درصد در ردیف فراوان ها قرار دارند که شامل خفاش های منطقه هستند. پستانداران خیلی متداول 31/2درصد رابه خود اختصاص می دهند که گونه هایی از جوندگان و گوشت خواران از مهمترین آنها هستند بیشترین توزیع فراوانی به گروهنسبتاً متداول متمرکز است و37/5درصد از پستانداران محدوده مورد مطالعه در این گروه جای دارند که نیمی از آنها به جوندگان چون هاستمر، تشی و خرگوش ومابقی به گوشتخوارانی مانند گرگ، شنگ و تنها زوج سم منطقه یعنی گراز تعلق دارد. سمور و کفتار نیز در گروه گهگاهی قرار دارند و گربه وحشی از جمله پستانداران نادر در این محدوده محسوب می شود..تالاب چغاخور نیز مامن و زیستگاه 63 گونه از انواع پرندگان از 01 راسته، 16 خانواده و 33 جنس مختلف است. این در حالی است که علاوه بر جمعیت قابل توجه پرندگان آبزی تعدادی از گونه ها نیز در تالاب اقامت دارند و جوجه آوری می نمایندکلیدواژه ها
تالاب ،زیست بوم ،چغاخور،ارزیابی زیست محیطیمقالات مرتبط جدید
- استفاده از مواد دوست دار محیطزیست بهعنوان جایگزین برای صنعت بستهبندی مواد غذایی
- مروری بر کاربرد چارچوبهای فلزی-آلی در جذب دیاکسید کربن
- کنترل بهینه یک مدل دینامیکی امکانات و تسهیلات گردشگری در جهت توسعه پایدار مبتنی بر تاثیرات عوامل محیطی
- بررسی موانع پیاده سازی استانداردهایISO با تاکید بر مدیریت سبز با استفاده از شبکههای عصبی عمیق کانولوشن
- استخراج رمزارز و چالش های آلودگی محیط زیست
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.