بررسی مسیرهای گردشگری دریاچه گهر

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: اولین همایش حفاظت از تالاب ها واکوسیستم های آبی
  • کد COI اختصاصی: PWAE01_071
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1178
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

شیرن محمودی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی محیط زیست ،گروه محیط زیست ، دانشگاه یزد

چکیده

گردشگری فعالیتی است که امروزه مورد توجه بسیاری از دولت ها قرار گرفته است و در حال حاضر یکی از پردرآمدترین بخش اقتصادجهانی است گردشگری و بویژه طبیعت گردی به عنوان یکی از شیوه های استفاده از جاذبه طبیعی و هم راه حلی برایپایداری پتانسیل های گردشگری بشمار می رود. با توجه به اینکه هم اکنون دریاچه گهر اصلی ترین عامل جاذبه گردشگری در منطقه اشترانکوه می باشد وتوجه به این واقعیت که هرگونه برخورد قهرآمیز و بازدارنده با روال های موجود گردشگری)طبیعت گردی( در منطقه اثرات سوء در منطقه خواهد داشت در تعیین مسیرهای گردشگری 6 محور در نظر گرفته شده استکه به شرح زیر می باشد: 1 محدوده چشمه خرم تاگردنه خداقوت ما قبل دریاچه گهر. - 2 مسیر گردنه تاپله از پل مورزین. - 9 محدوده روستای عمارت - 4 محدوده بالادست روستای تی تا مرز محدوده امن -5 مسیر گردنه تاپله از پل مورزین - 6 محدوده روستای کمندان تا تونل برفی کمندان. - این مقاله سعی دارد در چهارچوب شرح خدمات، نقاط گردشگری را در سایر محورها و نقاط با جاذبه گردشگری در سطح منطقهاشترانکوه ) دریاچه گهر ( مورد شناسایی قرار داده تا در آینده از فشار ناشی از هجوم گردشگران به دریاچه کاسته و تعداد روز اقامت را در حاشیه دریاچه کاهش دهد.دریاچه و مسیرهای پیاده روی و کوهنوردی به راحتی می توانند مکمل چرخه هایگردشگری باشند و باعث تنوع بخشیدن به جاذبه ها و مسیرها و توزیع گردشگران در منطقه گردند. طبق نتایج به دست آمدهمسیر دورود ، درب آستانه، دریاچه گهر، اصلی ترین و بهینه ترین راه دسترسی به دریاچه گهر می باشد

کلیدواژه ها

دریاچه گهر ، گردشگر ، جاده ،تالاب ،اکوتوریسم

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.