ارزش اکوتوریستی و زیست محیطی تالاب هشیلان بر اساس شاخص ترموهیدرومتریک

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: اولین همایش حفاظت از تالاب ها واکوسیستم های آبی
  • کد COI اختصاصی: PWAE01_059
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1068
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سونیا سیفی

مربی، گروه کشاورزی، دانشگاه پیام نور، صندوق پستی ۵۶۷۶۱ ۷۹۶۳ ، تهران، ایران

بهمن شفیعی

مدرس گروه جغرافیا، دانشگاه پیام نور، صندوق پستی ۵۶۷۶۱ ۷۹۶۳ ، تهران، ایران

فرحناز نورایی

مربی، گروه زیست شناسی، دانشگاه پیام نور، صندوق پستی ۵۶۷۶۱ ۷۹۶۳ ، تهران، ایران.

چکیده

امروزه تالاب ها به عنوان شاهکار خلقت جزء زیباترین اکوسیستم های طبیعی به شمار می روند. کمتر زیستگاهی است که در سطح جهانی تا این حد مورد غفلت واقع شده باشد. در تمام طول تاریخ تالاب ها به عنوان اراضیپست، بی فایده و حتی مضر شناخته شده اند. و در این میان تالاب هشیلان که در منطقه کوهستانی و غرب کشور واقع شده است دارای توانمندیها و جاذبه های زیادی می باشد که به مساحت تقریب ۰1۴ هکتار درتشکیلات آبرفتی یک ناودیس تشکیل و محور ناودیسی به سمت جنوب شیب دارد، آب تالاب در بالا دست به صورت سراب و چشمه های جوشان بوده و در گستره مرداب به صورت کانال های بزرگ و کوچک پخش شده استکه وجود زیستگاههای مختلف جانوری و گیاهی برای حضور گردشگران اهمیت تالاب را افزایش داده است و با برآورد آسایش اقلیمی این تالاب با شا خص بیوکلیماتیک ترموهیگرومتریک مشخص گردید که شرایط محیطی این تالاب در ماه های)خرداد، تیر، مرداد، شهریور و مهر( دارای شرایط مناسب به لحاظ سفر بوده و مابقی ماه هادارای شرایط نامطللوب سرد می باشد و می بایست گردشگران این موارد را مد نظر داشته باشند و این امر می تواند در حفظ و پایداری محیط زیست تالاب نقش اساسی را ایفا نماید.

کلیدواژه ها

تالاب، ارزش زیست محیطی، آسایش اقلیمی، گردشگری، هشیلان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.