فناوری و هوش مصنوعی نقش آنها در تحول بهبود نظام آموزش و پرورش

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: ششمین همایش بین المللی روانشناسی، علوم تربیتی و مطالعات اجتماعی
  • کد COI اختصاصی: RAVAN06_2498
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 81
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رباب رهبری خانقاه

لیسانس آموزش ابتدایی

مریم یوسفی

فوق لیسانس مشاوره

اکرم شمسی

کارشناسی الهیات

چکیده

پیشرفت هوش مصنوعی آموزش و پرورش مبتنی بر رایانه را وارد دوره جدیدی کرده است. یک سیستم رایانه ای با تلفیق هوش انسانی میتواند به عنوان یک معلم ابزار یا پشتیبان هوشمند عمل کرده و همچنین تصمیم گیری در محیط های آموزشی را تسهیل کند ادغام هوش مصنوعی و آموزش و پرورش فرصتهای جدیدی را برای بهبود چشمگیر کیفیت آموزش و یادگیری فراهم می آورد. معلمان میتوانند از سیستمهای هوشمندی استفاده کنند که به ارزیابی جمع آوری داده ها، پیشرفت یادگیری و توسعه راهبردهای جدید کمک میکند. دانش آموزان میتوانند از معلمان هوشمند و یادگیری غیر همزمان در پیشبرد نتایج یادگیری بهره مند شوند. علاوه بر این، ادغام هوش مصنوعی و آموزش و پرورش نه تنها تحولی در آموزش بلکه تحولی در دانش، شناخت و فرهنگ بشر است. به این ترتیب، هوش مصنوعی در آموزش و پرورش، در حال تبدیل شدن به یک موضوع ویژه پژوهشی در زمینه کامپیوتر و آموزش است. پژوهش بنیادی حاضر با استفاده از روش کتابخانه ای انجام شده و ماهیت علمی ترویجی دارد این پژوهش با هدف ایجاد پل ارتباطی بین ،مربیان دانش ،آموزان پژوهشگران و متخصصان علوم رایانه برای پیشرفت در زمینه نوظهور هوش مصنوعی در آموزش و پرورش صورت پذیرفته است. هدف از این پژوهش تسهیل تعامل و همکاری بین پژوهشگران حوزه های گوناگون و تشویق توسعه ایده های جدید نوآورانه و ترویج استفاده فراگیر و شفاف از هوش مصنوعی در آموزش و پرورش است. مقالات پژوهشی با هدف انتشار گزارشات کامل روش شناسی و داده های حاصل از تحقیقات اصلی در مورد الگوریتم ها کاربردهای هوش مصنوعی در آموزش ، روش های داده کاوی آموزشی ، برنامه های آموزشی هوشمند ، آموزش هوش مصنوعی ، مسائل اخلاقی مرتبط با هوش مصنوعی و سایر زمینههای مرتبط با این مجله منتشر می.شوند مقالات مروری با هدف ارائه یک مرور جامع از یک موضوع تحقیقاتی خاص و یک چشم انداز در مورد چالشها فرصتها روندهای تحقیق و جهت های آینده در این زمینه ارائه میشود مقاله مروری ارائه شده باید در محدوده مجله باشد مقالات مقاله با هدف ارائه یک نظر قابل بحث ، یک ایده جدید ، یک مدل آموزشی سیستم آموزشی نوآورانه ، یا یک چارچوب مفهومی جدید در مورد موضوعات تحقیقاتی این مجله ارائه شده .است اگرچه یک مقاله موضعی باید شامل دادههایی باشد که نظر پیشنهادی را پشتیبانی می کند ، اما استدلالها و ایدههای آن باید از نظر منطقی معتبر و قانع کننده باشند. شکی نیست که پژوهشهای هوش مصنوعی در آموزش و پرورش در حال تبدیل شدن به یکی از موضوعات داغ در زمینه علوم رایانه و آموزش است در این پژوهش نقشها و ۱۰ موضوع پژوهشی مهم در زمینه هوش مصنوعی در آموزش و پرورش پیشنهاد شده است. امید است که پژوهشگران علوم رایانه و آموزش و پرورش بتوانند از این پژوهش به عنوان راهنمای پرداختن به موضوعات هوش مصنوعی در مطالعات آموزشی استفاده کنند.

کلیدواژه ها

هوش مصنوعی سیاستگذاری آموزش و پرورش، یادگیری، فناوری

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.