بررسی اکوسیستم تالاب میقان اراک
- سال انتشار: 1392
- محل انتشار: اولین همایش حفاظت از تالاب ها واکوسیستم های آبی
- کد COI اختصاصی: PWAE01_041
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 2626
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد
استاد یار پژوهشی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی اصفهان
استاد یار دانشگاه پیام نور اصفهان
استاد یار دانشگاه پیام نور اصفهان
چکیده
دریاجه کویر میقان درمرکز کشور ایران از معیارهای تالاب برخوردار می باشدوبا قرار گرفتن در زاویه برخورد دو رشته کوه البرز وزاگرس ومنطقه خشک ونیمه خشک از تنوع زیستی قابل توجهی برخوردار است ودر فصل سرما با داشتن شرایط مناسب زیستگاهی هرسالهپذیرای تعدای زیادی پرنده مهاجر به ویژه درنای معمولی می باشد.اکوسیستم این منطقه با روش مشاهده مستقیم وبا استفاده ازدوربینهای مختلف وبا عکس های معمولی ،هوایی وماهواره ای مورد بررسی قرار گرفته است بررسی ها نشان می دهد که این حوضهمتعلق به کمربند ولکانیکی ارومیه دختر بوده است. 05 گونه گیاهی شناسایی شده که در برگیرنده آتریپلکس و درختچه گیاهی قره –داغ استقره داغ که قهرمان کویر شناخته شده، در تثبیت ماسه های روان اهمیت بسیار دارد . تالاب میقان در مسیر کریدورهایپرندگان مهاجر قرار دارد و هر ساله پذیرای انواع مرغان مهاجر از جمله درنای زیبای خاکستری، سرخمائی، آنقوت و غاز و ... است وجودتالاب میقان با قابلیت بین المللی، وسیع ترین معدن سولفات سدیم جهان در این منطقه قرار دارد.مهم ترین عامل تهدید منطقه برداشت غیراصولی سولفات سدیم از مرکز تالاب وورود سرریز فاضلاب شهری وایجاد جاده ازوسط تالاب می باشدکه تالاب را به دوقسمت تقسیم کرده است با وجود این جاده دسترسی در وسط تالاب میقان و تقسیم اکوسیستم منطقه به دو منطقه جدا و تثبیت آبآن، موجودات و اکوسیستم منطقه با خطری جدی روبرو است که پیشنهاد شده در خلال این جاده پل هایی برای جریان آب تالابایجاد شود.کلیدواژه ها
تالاب میقان،درنامعمولی،آتریپلکس،سولفات سدیم،اکوسیستممقالات مرتبط جدید
- استفاده از مواد دوست دار محیطزیست بهعنوان جایگزین برای صنعت بستهبندی مواد غذایی
- مروری بر کاربرد چارچوبهای فلزی-آلی در جذب دیاکسید کربن
- کنترل بهینه یک مدل دینامیکی امکانات و تسهیلات گردشگری در جهت توسعه پایدار مبتنی بر تاثیرات عوامل محیطی
- بررسی موانع پیاده سازی استانداردهایISO با تاکید بر مدیریت سبز با استفاده از شبکههای عصبی عمیق کانولوشن
- استخراج رمزارز و چالش های آلودگی محیط زیست
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.