سنتز هیدروترمال و شناسایی نانوساختارهای بیسموت اکسید دوپه شده بایون های

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: مجله شیمی کاربردی روز، دوره: 11، شماره: 41
  • کد COI اختصاصی: JR_CHEM-11-41_007
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 104
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

- -

۱دانشکده شیمی، دانشگاه سمنان، سمنان، ایران

- -

۱دانشکده شیمی، دانشگاه سمنان، سمنان، ایران

- -

۱دانشکده شیمی، دانشگاه سمنان، سمنان، ایران

چکیده

نانوذرات بیسموت اکسید دوپه شده با یون­های یوروپیوم و نئودیمیوم با روش هیدروترمال و در دمای °C۱۸۰و ۴۸ ساعت سنتز شدند. بیسموت نیترات پنج آبه و پتاس به­عنوان مواد اولیه استفاده شدند. مواد سنتز شده با آنالیزPXRD  شناسایی شدند، نتایج نشان داد که بیسموت اکسیدهای دوپه شده، در ساختار کریستالی مونوکلینیک و با گروه فضایی P۲۱/c کریستالیزه شده و پارامترهای شبکه آن a=۵.۸۴۹۹, b=۸.۱۶۹۸ c=۷.۵۱۲۳ Å می­باشد. مورفولوژی نانومواد سنتز شده باFESEM  بررسی شده است. با دوپه کردن لانتانیدها در Bi۲O۳، تغییرات مورفولوژی بسیار کمی مشاهده شد. تصاویر FESEM نشان داد که این مواد ترکیبی از نانو- میکرو میله­ها، نانوذرات و ساختارهای گل مانند است. آنالیز عنصری نانومواد دوپه شده با اسپکتروسکوپی EDS بررسی گردید. همچنین پارامترهای سلولی و فاصله بین صفحه­ای این نانوذرات محاسبه گردید.کلمات کلیدی: نانومواد، بیسموت اکسید، نئودیمیوم، یوروپیوم، روش هیدروترمال.

کلیدواژه ها

نانومواد, بیسموت اکسید, نئودیمیوم, یوروپیوم, روش هیدروترمال

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.