طراحی و ساخت پلیمر حک شده مولکولی به عنوان جاذب جهت استخراج فاز جامد اینولین
- سال انتشار: 1400
- محل انتشار: مجله شیمی کاربردی روز، دوره: 16، شماره: 59
- کد COI اختصاصی: JR_CHEM-16-59_013
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 110
نویسندگان
دانشکده علوم پایه، گروه شیمی،دانشگاه گلستان، گرگان، ایران
دانشکده علوم پایه، گروه شیمی،دانشگاه گلستان، گرگان، ایران
گروه علوم پایه، دانشگاه فرهنگیان، تهران، ایران
دانشکده علوم پایه، گروه شیمی،دانشگاه گلستان، گرگان، ایران
چکیده
فناوری پلیمرهای قالب مولکولی به دلیل مزایایی از قبیل گزینش پذیری و ثبات شیمیایی بالا و هزینه پایین، روشی با کارایی بالا در جداسازی و افزایش کیفیت و خلوص مواد اولیه دارویی و غذایی محسوب می شود. در تحقیق حاضر، یک پلیمر قالب مولکولی به عنوان جاذب گزینش پذیر مولکول هدف (اینولین)، به روش پلیمریزاسیون رادیکالی آزاد، توده ای و غیرکوالانسی سنتز گردید. در این پلیمر از متاکریلیک اسید(مونومرعاملی)-N,N’ متیلن بیس آکریل آمید (MBAAm) بعنوان عامل برقراری اتصالات عرضی و آمونیوم پرسولفات (آغازگر)، اینولین (مولکول هدف) و آب (حلال) استفاده شد. جهت مقایسه کارایی پلیمر، پلیمر قالب بندی نشده ای با همین شرایط و بدون استفاده از مولکول هدف سنتز گردید. در این پژوهش از اسپکتروسکوپی FT-IR و میکروسکوپ الکترونی روبشی به ترتیب جهت بررسی گروه های عاملی و مورفولوژی مواد سنتزی استفاده گردید. میزان تخلخل پلیمر ۴/۴۳% به دست آمد. گزینش پذیری پلیمر قالب مولکولی برای جذب مولکول هدف مورد نظر از طریق اندازه گیری جذب در طول موج ۲۰۹ نانومتر بررسی و نتایج آن با نتایج پلیمر قالب بندی نشده مقایسه گردید. همچنین، پارامترهای مختلف از قبیل pH، زمان، غلظت نمونه و قدرت یونی بهینه سازی شد و میزان تورم پذیری و تخلخل اندازه گیری شد. نتایج حاصل از آزمایشات نشان داد که در pH=۴ پس از گذشت ۱۵ دقیقه میزان جذب اینولین ۱۴۲/۱۳۷ خواهد بود.کلیدواژه ها
پلیمر قالب مولکولی, اینولین, پلیمریزاسیون رادیکالی آزاد, استخراج فاز جامداطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.