استفاده از روش اکسیداسیون پیشرفته فنتون جهت تصفیه پسابهای حاوی آلاینده های نفتی

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: مجله شیمی کاربردی روز، دوره: 16، شماره: 61
  • کد COI اختصاصی: JR_CHEM-16-61_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 94
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فریبا استوار

گروه شیمی تجزیه-فیزیک و کاربردی، دانشکده شیمی، دانشگاه ارومیه، آذربایجان غربی، ایران

ناصر صمدی

گروه شیمی تجزیه-فیزیک و کاربردی، دانشکده شیمی، دانشگاه ارومیه، آذربایجان غربی، ایران

رضا انصاری

گروه شیمی، دانشکده علوم، دانشگاه گیلان، رشت، گیلان، ایران

چکیده

در این پژوهش، از فرآیند اکسیداسیون پیشرفته به روش فنتون، به عنوان روش تصفیه شیمیایی نوین استفاده شد. در فرآیند تصفیه فنتون، pH واکنش، غلظت کاتالیزور آهن II))، غلظت اکسنده هیدروژن پراکسید و زمان انجام واکنش چهار پارامتر اصلی و تعیین کننده راندمان تصفیه می باشند. تاثیر هر یک از این پارامترها در فرآیند تصفیه بسیار مهم است. بنابراین جهت رسیدن به راندمان مطلوب و به حداقل رساندن هزینه تصفیه باید مقدار بهینه هر یک از پارامترها تعیین شود. نتایج نشان داد که بهترین pH برای روش فنتون در حذف کدورت و COD در pH برابر ۳ می باشد و بالاترین راندمان حذف COD و کدورت در غلظت کاتالیزور mg/L ۲۵۰، غلظت اکسنده mg/L ۵۰۰ و زمان انجام واکنش ۴۰ دقیقه به ترتیب با مقادیر ۸۹ و ۹۵ درصد بدست آمد که به عنوان شرایط بهینه انتخاب گردید. همچنین، بررسی مدلهای سینتیکی جهت یافتن سرعت واکنش نیز نشان داد که مدل سینتیکی Behnajady– Modirshahla–Ghanbery (BMG) مطابقت بیشتری نسبت به مدلهای سینتیکی شبه مرتبه اول و شبه مرتبه دوم دارد و دارای ضریب همبستگی ۹۹۳۸/۰ می باشد. در نتیجه، میتوان از فرآیند فنتون، به عنوان روشی جهت تصفیه پساب های حاوی آلاینده نفتی استفاده نمود.

کلیدواژه ها

پساب نفتی, آلاینده, روش فنتون, COD, کدورت, سینتیک

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.