تخریب فتوکاتالیستی رنگ آزوروبین در محلول های آبی با استفاده از نانوپودرهای بیسموت فریت
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: مجله شیمی کاربردی روز، دوره: 18، شماره: 68
- کد COI اختصاصی: JR_CHEM-18-68_006
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 109
نویسندگان
Department of Chemistry, Mashhad Branch, Islamic Azad University, Mashhad, Iran
Department of Chemistry, Mashhad Branch, Islamic Azad University, Mashhad, Iran
Faculty of Physics, Semnan University, Semnan, Iran
Department of Chemistry, Payam Noor University, Tehran, Iran.
چکیده
در این مطالعه، ذرات بیسموت فریت (BFO) با روش سل ژل سنتز شد. بیسموت فریت، با توزیع زیاد ذرات و پاسخ خوب به تابش نور مرئی پاسخگو بود. آزروبین به عنوان آلاینده در این مطالعه انتخاب شده است. مقدار pH یک فاکتور بسیار موثر برای تخریب رنگ آزروبین می باشد. خواص ساختاری، مورفولوژی و نوری BFO با استفاده از پراش اشعه (XRD)، طیف سنجی مادون قرمز(FT-IR)، میکروسکوپ الکترونی روبشی (FE-SEM) و اسپکتروسکوپی UV-Visible مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته اند. اثرات پارامترهای مختلف در تخریب فتوکاتالیستی رنگ آزروبین با غلظت ۱۰ میلی گرم بر لیتر از جمله مقدار H۲O۲، نوع نور تابیده شده، مقدار pH و دوز نانوذره مورد استفاده بررسی و بهینه گردید. میزان تخریب رنگ آزروبین با استفاده از نانو ذره BFO در مدت زمان ۱۲۰ دقیقه به ۹۳/۹۳٪رسید که نشان دهنده این است این تحقیق یک روش فتوکاتالیستی موثر برای تخریب رنگ آزروبین می باشد.کلیدواژه ها
Photocatalyst, Bismuth Ferrite, Sol-gel, Azorubine dye degradationاطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.