تهیه مشتقات ایمیدو دی کربونیک دی آمید به روش مایکروویو با استفاده از هیدروکسیدهای لایه ای دوگانه (LDHs) به عنوان کاتالیزوری کارآمد و بررسی اثر ضدایدز آن ها: مطالعه تجربی و نظری
محل انتشار: مجله شیمی کاربردی روز، دوره: 18، شماره: 68
سال انتشار: 1402
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 43
فایل این مقاله در 18 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_CHEM-18-68_011
تاریخ نمایه سازی: 26 شهریور 1403
چکیده مقاله:
در این مطالعه، با هدف گسترش شیمی سبز، کاتالیزوری بر پایه هیدروکسیدهای لایه ای دوگانه (LDHs) متصل به هگزامتیلن-۱و۶-دی ایزوسیانات (HMDI) و اسید سیتریک (LDHs-g-HMDI-Citric acid) تهیه و با استفاده از تکنیک های مختلف FT-IR، XRD، EDX، SEM، TGA و DTG شناسایی گردید. فعالیت کاتالیستی این کاتالیزور هتروژن قابل بازیافت برای سنتز مشتقات جدید ایمیدو دی کربونیک دی آمید (بیورت) تحت شرایط مایکروویو مورد ارزیابی قرار گرفت. استفاده از روش مایکروویو منجر به استفاده ی بسیار اندک از حلال های آلی، کاهش زمان واکنش و افزایش راندمان محصولات گردید که در جهت توسعه شیمی سبز و حفاظت از محیط زیست محقق شد. همچنین این بیورت ها جهت بررسی فعالیت بازدارندگی بر تکثیر ویروس نقص ایمنی انسانی نوع ۱ (HIV-۱)، توسط کیت ELISA آنتی ژن p۲۴ HIV-۱ مورد ارزیابی قرار گرفته و سه مورد از آن ها (۵b، ۵c و ۵f) فعالیت متوسطی روی ویروس HIV-۱ با مقادیر IC۵۰ در محدوده ۱/۵۵ تا ۱۰۰ میکرومولار در مقایسه با آزیدوتیمیدین به عنوان داروی مرجع (۱۱/۰ IC۵۰ = میکرومولار) نشان داد. در نهایت مطالعات داکینگ مولکولی جهت بررسی مکانیسم اثر ترکیبات بر آنزیم پروتئاز ویروس صورت گرفت، که نتایج کارهای عملی آزمایشگاهی و مطالعه داکینگ مولکولی تطابق خوبی را از خود نشان دادند.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
زهرا غیاثی فر
Department of Organic Chemistry, Islamic Azad University Tehran North Branch, Tehran, Iran
ندا ادیب پور
Department of Medicinal Chemistry, School of Pharmacy, Zanjan University of Medical Sciences, Zanjan, Iran
اسکندر علی پور
Department of Organic Chemistry, Islamic Azad University Tehran North Branch, Tehran, Iran
فرزاد کبارفرد
Department of Medicinal Chemistry, School of Pharmacy, Shahid Beheshti University of Medical Sciences, Tehran, Iran
محمد رضا شوشی زاده
Marine Pharmaceutical Science Research Center, Ahvaz Jundishapur University of Medical Sciences, Ahvaz, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :