الگوی میانمربعی با استفاده از توابع آشوبگونه برای تولید اعداد تصادفی

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: اولین همایش ملی برق و کامپیوتر جنوب ایران
  • کد COI اختصاصی: KHIAU01_050
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1136
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهسا نظریان

دانشجوی کارشناسی دانشکده کامپیوتر و فناوری اطلاعات، دانشگاه صنعتی شاهرود

حامد رحیم اف

عضو هیات علمی دانشکده کامپیوتر و فناوری اطلاعات، دانشگاه صنعتی شاهرود

چکیده

مولدهای اعداد شبهتصادفی امروزه در بسیاری از مسائل مهم مورد نیاز هستند. که از مهمترین کاربرد آنها میتوان به رمزنگاری اشاره کرد . ازنقاط ضعف این مولدها میتوان به عدم تولید اعداد شبهتصادفی به تعداد قابل توجه، قرار گرفتن در حلقه صفرو قرارگرفتن درحلقه تکرار بینهایتاشارهکرد. بنابراین تولید اعداد شبهتصادفی به تعداد قابل توجه همواره مورد توجه دانشمندان بودهاست. پدیده آشوب تحول بزرگی در همه زمینههااز جمله مولدهای اعداد شبهتصادفی ایجاد نمودهاست. با استفاده از تئوری آشوب در مولدها، میتوان اعداد شبه تصادفی بیشت ری تولید کرد و بازدهی این مولدها را بالا برد.از جمله این مولدها میتوان به مولد میانمربعی اشارهکرد. دراین مقاله به معرفی الگوریتم مولد میانمربعی و نگاشتهای آشوبگونه لوجستیک، لزی و دافینگ میپردازیم و نقاط ضعف و قوت آنها را بررسیمیکنیم. و با مقایسه بین ویژگی این نگاشتها، و بررسی تاثیرآن ها بر عملکرد الگوریتم مولد میانمربعی، نگاشت دافینگ و لزی را جهت تولید بیشتر اعداد شبهتصادفی توسط مولد میانمربعی انتخاب میکنیم. درنهایت با انجام شبیهساز تست مونتکارلو بهینگی روش پیشنهادی نسبت به روش میانمربعی اثبات شدهاست.

کلیدواژه ها

مولد میانمربعی، تابع آشوبگونه لوجستیک، تابع آشوبگونه دافینگ، تابع آشوبگونه لزی، تست مونتکارلو

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.