راهکارهای سازهای و غیرسازهای مقابله با سیلاب

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: کنفرانس ملی مدیریت سیلاب
  • کد COI اختصاصی: IFMC01_093
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1763
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدباقر صلاحی

سمیه سیروس پور

دانشجویان کارشناسی ارشد عمران

محمد پروین نیا

استادیاردانشگاه یاسوج

چکیده

سیلابهای شهری و تاثیرات سواقتصادی اجتماعی و زیست محیطی آن بعنوان یک پدیده طبیعی همچون سایرپدیده ها به مدد برنامهر یزی و مدیریت صحیح قابل پیش بینی و کنترل می باشد بطوریکه ازیک سو خسارت های آن را می توان به حداقل رسانید و ازسوی دیگر بااحیای سیلاب شهری بخشی ازنیاز به آب را برطرف نمود پدیده سیل هر ساله درنقاطه جهان باعث بروز خسارت مالی و جانی فراوان میگردد حتی درکشورهایی که درزمینه حفاظت سواحل و رودخانه ها و ایجادسدهای مخزنی باه دف کنترل سیلاب پیشرفت های چشمگیری داشته اند هرساله سیلهای عظیم و غیرقابل انتظاری اتفاق افتاده و خسارت فراوانی به بار می آورد امروزه اهمیت مدیریت سیلاب افزایش یافته و کنترل سیل با استفاده ازمدیریت سیل بیشتر مطرح می باشد برای حفاظت درمقابل سیلاب ازروشهای سازه ای و غیرسازه ای استفاده میشود روشهای سازه ای مدیریت سیلاب زیر مجموعه ای ازمدیریت سیل است که شامل نقش سازه و بهره برداری ازآن می باشد مهارسیلاب شامل فرایندهایخاصی است که با فراهماوردن و بهره برداری ازسازه های طراحی شده اثرات تخریبی سیل را رفع یا کاهش میدهد که این امر با ذخیره محدودسازی و انحراف جریان سیلاب تا حدی که ازلحاظ اقتصادی توجیه پذیر باشد انجاممیشود. مقاله بههنگام با سیلاب دارای ماهیت سازه ای است و به منظور دورکردن سیلاب ازمردم صورت میگیرد ماهیت غیرسازه ای دارد.

کلیدواژه ها

سیلاب شهری، سیلاب دشت، روش سازه ای، روش غیرسازه ای، مدیریت سیلاب

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.