تخمین بار رسوب و پدیده پسماند در مواقع سیلابی با استفاده از ANFIS

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: کنفرانس ملی مدیریت سیلاب
  • کد COI اختصاصی: IFMC01_076
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 908
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مرتضی سیدیان

گنبد کاووس، دانشگاه گنبد کاووس

معصومه فراستی

کرمانشاه، دانشگاه رازی.

چکیده

برآورد رسوب دهی وقایع سیلابی از چالشهای مهم و اساسی در زمینههای هیدرولوژی، محیط زیست و ... دارد. از طرفی تحقیقات اندکی در زمینه فهم رفتار رسوب دهی سیلابی و کاربرد منحنیهای سنجه رسوب در برآورد بار رسوبی وقایعسیلابی انجام شده است. مهمترین رابطه برای تخمین بار رسوب یک رابطهی رگرسیونی توانی میباشد که در برخی موارد نتایج آن با واقعیت تفاوت زیادی دارد. در سالهای اخیر با پیشرفت علوم از هوش مصنوعی در زمینههای مختلفاستفاده میگردد. در این تحقیق توانایی مدل (ANFIS) در تخمین بار رسوب چهار ایستگاه در آمریکا بررسی گردید. بدین منظور اطلاعات مربوط به دبی و بار رسوب روزانه این ایستگاهها با پنج ترکیب ورودی مختلف متشکل از دبی همان روز ) tQ (، دبی روز قبل ) 1-tQ (، بار رسوب روز قبل ) 1-tL ( و زمان متمرکز ) T( به عنوان ورودی ANFIS در نظر گرفتهشد. نتایج نشان داد دقت بهترین ترکیب مدل ANFIS بسیار بیشتر از مدل رگرسیونی میباشد. ترکیبهای مختلف برای تخمین بار رسوب روزانه و بار رسوب متناظر با دبیهای پیک با یکدیگر مقایسه گردید. همچنین بهترین ترکیب برای شبیهسازی پدیده پسماند ارائه گردید. در مجموع در صورتیکه دبی و بار رسوب روز قبل موجود باشد ترکیب1-t,L1-t,QtQ میتواند بهترین نتیجه را در تخمین بار رسوب روزانه و پدیده پسماند ارائه دهد

کلیدواژه ها

سیل دبی پیک پدیده پسماند - - - ANFIS

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.