امکان سنجی استفاده از خاکستر باگاس به جای خاکستر بادی در بتن

  • سال انتشار: 1403
  • محل انتشار: بیست و چهارمین کنفرانس ملی شهرسازی، معماری، عمران و محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: PSHCONF24_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 153
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عبدالکریم عباسی دزفولی

عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهواز

حسین صفری

کارشناسی ارشد رشته عمران دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهواز

چکیده

باگاس نیشکرخوزستان به عنوان یک ماده ی مازاد صنایع کشاورزی، که ایجاد مشکلات زیست محیطی می نماید، مطرح است. بنابراین، مطالعه بر روی این ماده و کاربرد آن، می تواند علاوه بر یافتن راهی برای حل مشکلات زیست محیطی وکاهش هزینه های امحاء، به عنوان ماده ای با ارزش افزوده، در اقتصاد طرح ها تاثیرگذار باشد و زمینه شناخت نسبت به ویژگی های این ماده بومی را، به منظور ارتقاء و تکامل دانش در این حوزه، مهیا نماید. در این راستا بهبود خواص بتن به عنوان یکی از پر مصرف ترین مصالح پروژه-های عمرانی با استفاده از خاکستر باگاس در این پژوهش مد نظر بوده است. در این پژوهش، آزمایش های متنوعی جهت تعیین کیفیت مصالح مورد استفاده در طرح اختلاط بتن انجام گردید و سپس، دو طرح اختلاط بدون افزودن پوزولان، با دانه بندی متفاوت تهیه شد. پس از گذشت ۲۸ روز آزمایش مقاومت فشاری به منظور انتخاب طرح مناسب انجام گردید که پس از تعیین مقاومت و مشاهده ی نتایج آن، نسبت به انتخاب طرح بهینه اقدام شد. از طرح بهینه به عنوان بتن کنترل و به تعداد ۶ نمونه جهت آزمایش مقاومت فشاری سنین ۲۸ روزه و نمونه برای انجام آزمایش تعیین جذب آب بتن تهیه شد. سپس، نمونه هایی با طرح اختلاط مذکور و با درصد های مختلف شامل ۱۵ و ۲۵ درصد از خاکستر باگاس که جایگزین بخشی از سیمان می شود، ساخته شد و این نمونه ها پس از عمل آوری، مورد آزمایش مقاومت فشاری در سنین ۲۸ روزه، قرار گرفت. همچنین آزمایش میزان جذب آب بتن با طرح اختلاط مشابه، به ترتیب در سن ۲۸ روزه برای نمونه های بتن کنترل و پوزولانی صورت پذیرفت. نتایج نشان می دهد ترکیب ۱۵ درصد خاکستر باگاس و ۸۵ درصد سیمان، موجب افزایش مقاومت فشاری بتن به میزان ۱۱ درصد، به ترتیب در سنین ۲۸ روزه نسبت به بتن کنترل می گردد. این میزان خاکستر باعث افزایش ۶۰ درصد جذب آب بتن می شود. بتن با ۲۵ درصد خاکستر باگاس مقدار ۴۹ درصد افزایش مقاومت فشاری بتن خاکستر باگاس و رسیدن به ۸۰ درصد میزان جذب آب در مدت ۲۸ روز این امکان را می دهد که از خاکستر باگاس نسبت به خاکستر بادی بدلیل سرطان زا بودن و به صرفه بودن از آن استفاده کرد و بر اساس نتایج خاکستر باگاس نشان می دهد که خواص مکانیکی بتن شامل مقاومت فشاری وکششی بهبود می یابد.

کلیدواژه ها

خاکستر باگاس ، تفاله نیشکر ،بتن پوزولانی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.