بررسی تاثیر متقابل شناخت اجتماعی، اختلال بدشکلی بدن و سایبرکندری در عصر دیجیتال: مروری بر شواهد موجود

  • سال انتشار: 1403
  • محل انتشار: بیست و سومین کنفرانس ملی روانشناسی، علوم تربیتی و اجتماعی
  • کد COI اختصاصی: SEPP23_084
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 189
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه نفیس نژاد

دانشجوی کارشناسی روانشناسی، موسسه آموزش عالی پیشتازان

شیما دهقان زاده

کارشناسی ارشد روانشناسی بالینی، دانشگاه شیراز - مدرس موسسه آموزش عالی پیشتازان

چکیده

تعامل بین شناخت اجتماعی، اختلال بدشکلی بدن (BDD) و سایبرکندریا در عصر دیجیتال بر چالش های پیچیده ای برای سلامت روان تاکید می کند. شناخت اجتماعی، متکی بر خرده سیستم های متمایز، درک را از طریق شبکه های مختلف مغزی، شکل دادن به ادراکات و تعاملات می سازد. BDD که هر دو جنس را تحت تاثیر قرار می دهد، به صورت تمرکز و اضطراب شدید نسبت به نقص های درک شده بدن ظاهر می شود که توسط فشارهای اجتماعی تشدید می گردد و از طریق پلتفرم های دیجیتال تقویت می شود. سایبرکندریا، که با جستجوهای سلامت آنلاین بیش از حد مشخص می شود، اضطراب و هیپوکندریا را تقویت می کند، با رفتارهای اعتیادآور که افسردگی را تشدید می کند. درک تقاطع این پدیده ها بسیار مهم است، زیرا شناخت اجتماعی بر ادراک تصویر بدن و خودپنداره در افراد BDD تاثیر می گذارد، در حالی که قرار گرفتن در معرض رسانه های اجتماعی به توسعه و نگهداری BDD و سایبرکندریا کمک می کند. در ابتدا به مروری کلی بر شناخت اجتماعی و اهمیت آن در درک رفتار انسان، اختلال بدشکلی بدن (BDD) و شیوع آن در عصر دیجیتال و سایبرکندریا و تاثیر آن بر سلامت روان افراد در عصر دیجیتال می پردازیم. سپس سعی در درک اختلال بدشکلی بدن (BDD) و سایبرکندریا خواهیم داشت و در نهایت به تعامل این سه متغیر و استفاده بالینی آن خواهیم پرداخت. همانطور که تحقیقات پیشرفت می کند، روشن کردن سوگیری های شناختی زیربنای این تعاملات، مداخلاتی را برای پرداختن به تاثیر آنها بر سلامت روان در عصر دیجیتال آگاه می کند.

کلیدواژه ها

شناخت اجتماعی، اختلال بدشکلی بدن (BDD) ، سایبرکندریا

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.