بررسی سیستم هشدار سریع سیل با بستر مخابراتی رادیو مودم ( VHF ) استان اردبیل

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: کنفرانس ملی مدیریت سیلاب
  • کد COI اختصاصی: IFMC01_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1441
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رسول همتی

کارشناسان ارشد مرکز تحقیقات هواشناسی کاربردی استان اردبیل

سیاوش محمدی

سیدمحمد معصوم زاده مجره

صالح عابدی

کارشناس ارشد دانشگاه پیام نور اردبیل

چکیده

دراستان اردبیل طی 16سال گذشته 1374-1391 حدود 300 بلایای جوی و اقلیمی رخ داده که سیل با 140مورد بیشترین رخداد را داشته و روند این بلیه ها درسطح منطقه بصورت افزایشی می باشد اهمیت افزایش سرعت تصمیم گیری به هنگام وقوع سیل به حدی است که تصمیم گیری صحیح درچندساعت اولیه افزایش رواناب میتواند ازبروز بسیاری ازفجایع انسانی و اقتصادی جلوگیری نماید یک یازروشهای موثر برای افزایش سرعت و تصمیم گیری های صحیح استفاده ازسیستم هشدار سریع می باشد مطابق با تعریف استراتژی بین المللی کاهش خطرپذیری سازمان ملل هشدارسریع عبارت است از فراهم کردن به موقع و موثر اطلاعات ازطریق نهادهای مشخصی که به افراد درمعرض مخاطره کمک می کند ازریسک اجتناب کنند یا آن را کاهش دهند و برای واکنش موثر به آن اماده باشند سامانه هشدارسریع درحالت ساده میتواند با استفاده ازبستر مخابراتی وایرلس مودم اطلاعات هواشناسی و بارندگی را به مانیتورینگ منتقل و درمرکز با استفاده ازمدلهای پیش یابی جهانی و منطقه ای نظیر WRF MMS GFS و ... و نقشه های هواشناسی بارندگی محتمل و سایرپارامترهای مخرب جوی موردنظر تخمین زده شده و پهنه بندی زمان و منطقه خطرتقریب زده میشود.

کلیدواژه ها

اردبیل، بلایای جوی و اقلیمی، سیستم هشدارسریع، بستر مخابراتی وایرلس

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.