واکاوی عملکرد حرفه ای راهبران آموزشی- تربیتی از منظر مدیر آموزگاران و معلمان مدارس ابتدایی چند پایه روستایی

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: Journal of Physical Chemistry & Electrochemistry، دوره: 12، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_JPEM-12-4_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 82
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

hamdullah habibi

دانشیار رشته مدیریت آموزشی، دانشکده علوم تربیتی و روان شناسی، دانشگاه تبریز، تبریز، ایران

ahad azimi Aghbolaq

دانشجوی دکتری رشته برنامه ریزی درسی، دانشکده علوم تربیتی و روان شناسی، دانشگاه تبریز، تبریز، ایران.

seyed hadi madani

دانشجوی دکتری رشته فلسفه تعلیم و تربیت، دانشکده علوم انسانی، دانشگاه شاهد تهران، تهران، ایران.

چکیده

چکیدهمقدمه و هدف: این پژوهش، با هدف توصیف و واکاوی عملکرد حرفه­ای راهبران آموزشی- تربیتی از منظر مدیرآموزگاران و معلمان مدارس چند پایه ابتدایی روستایی انجام شد.روش­شناسی: با ابتنای بر پارادایم تفسیری و رویکرد کیفی، و با استفاده از روش تحلیل محتوای کیفی عرفی، از میان کل مدیرآموزگاران و معلمان  کلاس­های چند پایه دوره ابتدایی در مناطق آموزش و پرورش نظرکهریزی، چاراویماق و هشترود، تعداد ۱۸ نفر با استفاده از نمونه­گیری هدفمند، به عنوان مشارکت کننده انتخاب شدند. برای جمع آوری داده­ها از مصاحبه نیمه ساختارمند استفاده شد. تجزیه و تحلیل داده­ها با استفاده از شیوه تحلیل ارتباطی و به صورت دستی انجام شد. راهبردهای اعتباربخشی به داده­ها با استفاده از روش­های بازنگری ناظرین، بازنگری مشارکت کنندگان، حضور طولانی مدت در بستر پژوهش و مثلث سازی محقق انجام شد. یافته­ها: دو خوشه عملکرد مثبت و عملکرد منفی به ترتیب با طبقات اصلی "کارکرد تسهیل گری"، "محدودیت­های ارتباطی"، و "برآورده نکردن انتظارات نقش"، به همراه طبقات فرعی و تم­های مربوط به دست آمد. نتیجه­گیری: نتایج نشان داد که عملکرد منفی راهبران چشمگیرتر از عملکرد مثبت آنان می­باشد؛ لذا می­توان گفت علی­رغم تغییر عنوان معلم راهنما به طرح راهبران آموزشی- تربیتی، این طرح  در عمل با  کاستی­هایی مواجه است. مطالعه دستاوردهای پژوهش می­تواند چراغ راهنمای اقدامات و اصلاحات مقتضی در حوزه نظارت و راهنمایی آموزشی مدارس ابتدایی چند پایه باشد.

کلیدواژه ها

راهبران آموزشی- تربیتی, عملکرد, کلاس های چندپایه روستایی, معلمان راهنما, نظارت و راهنمایی آموزشی, واکاوی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.