بررسی رابطه عزت نفس و تعهد سازمانی با توجه به نقش تعدیل گری حس همدلی کارکنان(مورد مطالعه: سازمان فنی و حرفه ای استان اصفهان)
سال انتشار: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 41
فایل این مقاله در 18 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JPEM-12-3_011
تاریخ نمایه سازی: 24 شهریور 1403
چکیده مقاله:
چکیده مقدمه و هدف: پژوهش حاضر با هدف تعیین رابطه عزت نفس و تعهد سازمانی با توجه به متغیر تعدیلگر حس همدلی کارکنان سازمان فنی و حرفهای استان اصفهان انجام شد. روش شناسی: روش حاضر توصیفی بود. جامعه آماری همه کارکنان سازمان فنی و حرفهای استان اصفهان بودند که در نیمه دوم ۱۳۹۶ به تعداد ۶۵۲ نفر گزارش گردید. حجم نمونهی بر اساس جدول مورگان به تعداد ۲۴۲ انتخاب شدند. ابزار جمعآوری دادهها به ترتیب پرسشنامههای استاندارد تعهد سازمانی آلن و مایر (۱۹۹۰) با ۲۴ گویه، عزت نفس آیزنک (۱۹۷۶) با ۳۰ گویه، حس همدلی، بارون – کوهن (۲۰۰۳) با ۲۴ گویه، بود. پس از تایید روایی صوری و محتوایی پایایی پرسشنامهها در ویژگیهای تعهد سازمانی، عزت نفس و حس همدلی بیشتر از ۷/۰ که نشان از مناسب ابزار اندازهگیری تحقیق بود. دادهها با نرم افزار SPSS۲۴ از طریق سطح آمار توصیفی و استنباطی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. یافتهها: یافتهها نشان داد که بین متغیرهای عزت نفس و تعهد سازمانی همبستگی معنیداری وجود دارد (۰۵/۰>P) و متغیر حس همدلی میتواند بین متغیرهای عزت نفس و تعهد سازمانی نقش تعدیلگر ایفا کند (۰۵/۰>P). تفاوت معنیداری در گروههای سنی پاسخدهنده به سوالات پرسشنامههای پژوهش در تعهد سازمانی وجود دارد (۰۵/۰>P). ولی در دو متغیر حس همدلی و عزت نفس تفاوت معنیداری در پاسخدهی هیچ یک از گروههای سنی کارکنان سازمان فنی و حرفهای استان اصفهان وجود ندارد. تفاوت معنیداری بین نظرات پاسخگویان زن و مرد در میزان تعهد سازمانی وجود دارد (۰۵/۰>P). ولی در متغیرهای عزت نفس و حس همدلی تفاوت معنیداری وجود ندارد (۰۵/۰>P). تفاوت معنیداری در نمرات حس همدلی گروههای تحصیلی متفاوت در کارکنان سازمان فنی و حرفهای استان اصفهان وجود دارد (۰۵/۰>P). تفاوت معنیداری در پاسخدهی هیچ یک از گروههای پاسخگو با سابقههای شغلی متفاوت در متغیرهای تعهد سازمانی، عزت نفس و حس همدلی در کارکنان سازمان فنی و حرفهای استان اصفهان وجود ندارد (۰۵/۰>P). نتیجه گیری: رابطه بین عزت نفس و تعهد سازمانی با درنظر گرفتن نقش تعدیل گر حس همدلی کارکنان تایید شد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
maryam ahmadi zahrani
استادیار گروه مدیریت بازرگانی گرایش مدیریت منابع انسانی دانشکده اقتصاد، مدیریت و حسابداری دانشگاه یزد
mohammadreza barat
دانش آموخته کارشناسی ارشد مدیریت دولتی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان(خوراسگان)، اصفهان، ایران.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :