تدوین راهبردهای توسعه آموزش پیش دبستانی در مناطق کمتر توسعه یافته(مورد مطالعه: آموزش و پرورش عشایر استان چهارمحال و بختیاری)
- سال انتشار: 1401
- محل انتشار: مجله گزارش بهداشت و درمان، دوره: 13، شماره: 6
- کد COI اختصاصی: JR_RHCA-13-6_006
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 53
نویسندگان
دانش آموخته دکتری برنامه ریزی درسی دانشگاه شیراز، شیراز ، ایران
استادیار بخش مدیریت و برنامه ریزی درسی،دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی، دانشگاه شیراز، شیراز، ایران
دانشیار بخش مدیریت و برنامه ریزی درسی،دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی، دانشگاه شیراز، شیراز، ایران
چکیده
مقدمه و هدف: هدف این پژوهش تدوین راهبردهای توسعه پیش دبستانی مناطق عشایری استان چهارمحال و بختیاری بود. روش تحقیق از نوع مطالعه موردی کیفی است.. روش شناسی پژوهش: جامعه آماری شامل ۳۵ نفر از مسئولان گروه آموزش پیش دبستانی ادره کل آموزش و پرورش، مدیران، معاونان و کارشناسان ادارات آموزش و پرورش شهرستانهای عشایرنشین، راهبران آموزشی، مدیران مجتمع های آموزشی و دکتر معلمان شاغل در اداره آموزش و پرورش عشایر استان تشکیل میدادند که به علت محدود بودن جامعه آماری به صورت کل شمار انتخاب شدند. برای جمع آوری اطلاعات از منابع کتابخانهای، مرور ادبیات، مصاحبه و پرسشنامه استفاده شد. فهرست نهایی شده دادهها پس از تایید درجلسات شورای راهبردی در قالب یک پرسش نامه محقق ساخته که روایی آن توسط چند متخصص و پایایی از روش آلفا کرونباخ با ضریب ۸۸/ تآیید شده بود؛ در اختیار جامعه آماری قرار گرفت. برای تجزیه تحلیل داده ها آزمون فریدمن و بحث و تبادل نظر گروهی استفاده شد. با توجه به نمره نهایی ماتریس ارزیابی عوامل داخلی (۲.۳۸) و ارزیابی عوامل خارجی (۲.۷۴) می باشد.. یافته ها: مشخص شد که جایگاه راهبردی آموزش پیش دبستانی در مناطق عشایر بختیاری در منطقه WOمیباشد، که مبین توجه به فرصتهای پیش روی مناطق عشایری برای از بین بردن ضعفهای موجود است بحث و نتیجه گیری: نتایج پژوهش نشان میدهد که همسو با ویژگیهای جامعه شناختی عشایر که از ابتدایی ترین و غنی ترین شکل و شیوه زندگی است؛ بایستی مولفه ساختار مدیریت شامل: تصمیم گیری، منایع انسانی، برنامه های درسی و آموزشی، منابع مالی و مادی و فناوری به شکل موثر، ساختاری خاص و بومی به خود بگیرند تا بسیاری از فرصتها برحسب بافت و نمای فرهنگی موجود به برطرف کردن نقایص در حوزه آموزش پیش دبستانی در عشایر منجر شود.کلیدواژه ها
آموزش پیش دبستانی, آموزش و پرورش عشایر, برنامه راهبردی, محرومیتاطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.