Seismic risk analysis for liquefaction susceptible soils Case Study: The Tabriz metro line 2

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس بین المللی مقاوم سازی
  • کد COI اختصاصی: ICCT04_168
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 972
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهیار بابازاده

کارشناسی ارشد مهندسی عمران مکانیک خاک و پی

جمشید صدرکریمی

دانشیاردانشگاه تبریز

چکیده

پدیدهی روانگرایی یکی از مهمترین و پیچیده ترین عناوین مهندسی ژئوتکنیک لرزهای میباشد که بروز آن در خاک های ماسه ای اشباع محتمل است.در این پدیده ، خاک اشباع در اثر تنش شدیدی که در اثر زمین لرزه به آن وارد می شود، با افزایش شدید فشار آب حفرهای، مقاومت و سختی خود را بهطور کامل ازدست می دهد و مانند یک مایع رفتار می کند. پدیدهی روانگرایی یک عامل مهم ایجاد خرابی در هنگام وقوع زلزله است. شکل) 1( به ترتیب از چپ به را نشان می دهند. نوار کنار هر تصویر، نشان دهنده میزان فشار منفذی است. تصویرهای )الف( و )ب( حالت )  ( راست چگونگی کاهش نیروی تماس بین دانه ای عادی خاک اشباع با نیروهای تماس بین دانه ای و تصویر )ج( افزایش فشار منفذی در اثر بارگذاری )ارتعاش های زمین لرزه( و شناور شدن دانه های خاک و به عبارتی افزایش پتانسیل روانگرایی را نشان می دهد . برخورد مهندسی با موضوعات مربوط به روانگرایی، در آغاز پس از وقوع دو زلزله فاجعه آمیز سال 1691 یعنی زلزله های بزرگ نیگاتای ژاپن و آلاسکا، رو به تغییر و تکامل نهاد. روانگرایی لرزه ای خاک، اثر مخرب باورنکردنی در هر دو حوادث بجا گذاشت که در نتیجه آن، این موضوع به شدت مورد توجه مهندسین و پژوهشگران قرار گرفت [ 1]. در این پژوهش، ابتدا مناطق مستعد روانگرایی با توجه به پژوهش های پیشین مولفان مشخص شده سپس تحلیل خطر لرزه ای برای یافتن بزرگای زلزله و شتاب ماکزیمم حاصل از آن با استفاده از ضرایب کاهندگی مختلف محاسبه شده و بزرگای زلزله و شتاب ماکزیمم مناسب با توجه به فعالترین گسل منطقه تعیین میگردد.

کلیدواژه ها

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.