مقایسه اثر تمرین فانکشنال شدید (HIFT) و مقاومتی سنتی بر وضعیت التهابی مردان چاق جوان
- سال انتشار: 1403
- محل انتشار: دوفصلنامه مطالعات کاربردی تندرستی در فیزیولوژی ورزش، دوره: 11، شماره: 2
- کد COI اختصاصی: JR_JAHSSP-11-2_010
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 62
نویسندگان
گروه فیزیولوژی ورزشی دانشگاه محقق اردبیلی
دانشگاه محقق اردبیلی گروه تربیت بدنی
گروه فیزیولوژی ورزشی، دانشگاه تهران
چکیده
زمینه و هدف: چاقی از مهم ترین عوامل تهدیدکننده ی سلامتی در سرتاسر جهان است که موجب افزایش شاخص های التهابی در بدن می شود. هدف از اجرای تحقیق حاضر بررسی مقایسه اثر شش هفته تمرین فانکشنال شدید و مقاومتی سنتی بر عوامل پیش/ضدالتهابی مردان چاق جوان بود. روش پژوهش: بدین منظور ۳۰ نفر از مردان جوان چاق به ۳ گروه تمرین ورزشی فانکشنال شدید (HIFT) (سن: ۴۵/۲±۳۰/۲۶ سال، BMI: ۶۱/۲±۰۹/۳۱ کیلوگرم بر مترمربع، ۱۰ نفر)، تمرین مقاومتی سنتی (RT) (سن: ۵۴/۲±۶۰/۲۶ سال، BMI: ۳۸/۱±۹۶/۳۰ کیلوگرم بر مترمربع، ۱۰ نفر)، کنترل (Con) (سن: ۹۹/۲±۹۰/۲۶ سال، BMI: ۵۱/۱±۸۵/۳۰ کیلوگرم بر مترمربع، ۱۰ نفر) تقسیم شدند. شرکت کنندگان گروه های HIFT و RT به مدت ۶ هفته، تمرین موردنظر را به صورت ۳جلسه در هفته، هر جلسه ۶۰ دقیقه انجام دادند. قبل و پس از ۶ هفته مداخله نمونه برداری پلاسمایی برای سنجش شاخص های التهابی انجام گرفت. از آزمون آنالیز کوواریانس و آزمون تعقیبی بونفرونی برای مقایسه تغییرات بین گروه ها استفاده شد. سطح معنی داری P< ۰.۰۵ در نظر گرفته شد. یافته ها: نتایج نشان داد تمرین HIFT و RT غلظت پلاسمایی TNF-α و IL-۶ را به طور معنی داری کاهش و غلظت پلاسمایی IL-۱۰ را افزایش داد (۰۰۱/۰=P). تحلیل کوواریانس مشخص ساخت که بین پس آزمون سه گروه در غلظت IL-۶ (۰۰۱/۰=P، ۷۴/۲۹=F) و TNF-α (۰۰۱/۰=P، ۴۳/۱۷=F) تفاوت معنی داری وجود دارد و در گروه های تمرینی به طور معنی داری کمتر از گروه کنترل است (۰۵/۰> P). نتایج نشان داد که گروه تمرین HIFT و RT در مقایسه با گروه کنترل به طور معنی داری IL-۱۰ بالاتری داشته اند (۰۵/۰> P). اما بین دو گروه در IL-۱۰ تفاوت معنی داری یافت نگردید (۰۵/۰< P). نتیجه گیری: بهبود شاخص های التهابی پس از انجام هر دو نوع تمرین HIFT و RT مشاهده شد، بااین وجود هیچ کدام از تمرین ها بر دیگری ارجحیت نداشت.کلیدواژه ها
چاقی, وضعیت التهابی, تمرین مقاومتی, تمرین فانکشنال شدیداطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.