تاثیر تقابل آیین های مذهبی و غیرمذهبی مغولان پس از چیرگی آنها بر روابط سیاسی و فرهنگی با جوامع اسلامی

  • سال انتشار: 1403
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی حقوق، علوم سیاسی، سیاست اسلامی و فقه اسلامی
  • کد COI اختصاصی: LPPJ01_2041
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 115
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فرزانه سادات مهدیان زاده

دانشجوی دکتری ، گروه تاریخ اسلام ، واحد شوشتر، دانشگاه آزاد اسلامی ، شوشتر، ایران .

رضا شعبانی سمغ آبادی

استاد، گروه تاریخ ، واحد شوشتر، دانشگاه آزاد اسلامی ، شوشتر، ایران

عبدالعزیز موحد

استادیار، گروه تاریخ ، واحد شوشتر، دانشگاه آزاد اسلامی ، شوشتر، ایران

رضا کیانی نیا

استادیار، گروه تاریخ ، واحد شوشتر، دانشگاه آزاد اسلامی ، شوشتر، ایران

چکیده

مغولها زندگی ایلی و قبیله ایی و عشیری داشتند و زندگی یکجانشینی نداشتند و از قواعد و قوانین خاصی پیروی نمی کردند ولی آداب و رسوم خاص خودشان را داشتند. و دینشان بودایی و شمنی بوده (شمنی شاخه ای از دین بودایی بود) . مغولها تحت تاثیر آیین مردم شرق قرار گرفتند(اسلام و مسیحیت ) و عده ایی تحت تاثیر قراختاییان قرار گرفتند و بت پرست شدند. دین شمنی آنها نیز یکتاپرستی بوده و در اصل خدای آسمان به نام بیرتنگری بوده (خدای بزرگ ) و خدای زمین را هم می پرستیدندو مظاهر طبیعت مانند: ستارگان و خورشید و ماه و الهه های دیگر را می پرستیدند که در مراتب پایین تری قرار داشتند. چنگیزقانون یاسا را با توجه قانون های خاصی که مغولها داشتند را تدوین کرد وقتی که مغولها وارد سرزمین های با تمدن عظیم اسلامی شدند متوجه شدند که مسلمانان از قوانین خاصی پیروی می کنند و دینی به نام شریعت مقدس اسلام دارند و از قانون خاصی پیروی می کنند. وقتی که مغولها وارد سرزمین های اسلامی شدند به زور از مسلمانان خواستند که دین و عقاید خود را کنار گذاشته و عقاید و دین مغولی را بپذیرند این موضوع واقعا برای مسلمانان سنگین بود. مغولها هم وقتی متوجه شدند که نمی توانند آیین جدید را به آنها تحمیل کنند و مسلمانان در دین اسلام ثابت قدم هستند مغولها کم کم تحت تاثیر دین اسلام قرار گرفته و به دین اسلام گرایش پیدا کردند و از کارگزاران و حاکمان مسلمان استفاده کردند مانند غازان خان و خواجه رشیدالدین و غیره .

کلیدواژه ها

آیین های مغولی ، سنت های اجتماعی فرهنگی ، سرزمین های اسلامی ، حاکمیت مغول .

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.