بررسی رژیم های چند جانبه کنترل صادرات و امنیت ملی
- سال انتشار: 1403
- محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی حقوق، علوم سیاسی، سیاست اسلامی و فقه اسلامی
- کد COI اختصاصی: LPPJ01_1863
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 111
نویسندگان
کارشناسی ارشد حقوق بین الملل دانشکده حقوق دانشگاه آزاد بوشهر
چکیده
امنیت مقوله ای است که هر یک از واحدهای تشکیل دهنده نظام بین الملل به نحوی سعی در تامین آن دارند و هیچ گونه انعطافی در برابر عناصر نا مطلوب سیستم امنیتی از خود بروز نمی دهند. جمهوری اسلامی ایران به عنوان کشوری ایدئولوژیک با قرار گیری در جغرافیای حساس خاورمیانه همواره هزینه های سنگینی را جهت تامین امنیت خود متحمل شده است. از جمله این هزینه ها هزینه های ناشی از فعالیت رژیم های چند جانبه کنترل صادرات میباشند که با سازوکار نسبتا پیچیده و با ماهیتی سایبرنتیکی به صورت شبکه ای مدیریتی که در واقع ادامه نهادگرایی تولیبرال می باشند در خدمت قدرتهای برتر نظام بین الملل قرار گرفته و هزینه های سنگینی بر کشورها علی الخصوص کشورهای در حال توسعه تحمیل می کنند. جمهوری اسلامی ایران یکی از مهم ترین کشورهایی است که موضوع این رژیم ها واقع شده است. مساله حائز اهمیت در این تحقیق این است که رژیم های چند جانبه کنترل صادرات تا چه حد توانسته اند امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران را تحت الشعاع فعالیت های خود قرار دهند؟ فرضیه مطرح شده در برابر این سوال این است که هر چند جمهوری اسلامی موضوع رژیم های کنترل صادرات واقع شده است اما این رژیم ها تاکنون نتوانسته اند رفتار سیاست خارجی این کشور را تغییر داده و امنیت این کشور را با چالش جدی مواجه سازند و صرفا هزینه های اقتصادی سنگینی را بر این کشور تحمیل کرده اند که باعث کند شدن روند توسعه یافتگی در این کشور شده است.کلیدواژه ها
رژیم های بین المللی رژیم های چند جانبه کنترل صادرات جمهوری اسلامی ایران امنیتاطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.