بررسی تطبیقی داوری دینی وملی در حقوق اسلامی

  • سال انتشار: 1403
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی حقوق، علوم سیاسی، سیاست اسلامی و فقه اسلامی
  • کد COI اختصاصی: LPPJ01_1848
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 153
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رضا بیرانوند

عضو هیات علمی دانشگاه علوم انتظامی

فرشته خوش سلوک رودسری

دانشجوی غیرانتفاعی مجازی فاران مهردانش تهران

چکیده

هدف اساسی کلیه رشته های حقوقی ارائه راه حل حقوقی برای اختلافاتی است که میان اعضای یک جامعه اعم از داخلی و بین اللملی بروز می کند و برای حل وفصل آین اختلافات باید به دادگاه یا داوری رجوع کنند.قانون داوری بین المللی عبارتنداز تصمیماتی که توسط دادگاه های داوری بین المللی ودادگاه های داوری ارائه می شوند.مطابق ماده۴۷۷ قانون آیین دادرسی مدنی که مقررمی دارد داوران در رسیدگی و رای تابع قانون آیین دادرسی نیستند ولی باید مقررات مربوط به داوری را رعایت کنند.مقاله حاضر کاربردی و روش آن کتابخانه ای واستفاده از منابع قانونی ومیدانی و هدف آن جایگاه داوری داخلی وداوری دینی و موانع داوری در حقوق ایران است.دادگاه داوری دینی و دادگاه داخلی،قانونی که حاکم بر اختلافات است را تعیین می کند. رای داور اصولا با تقدیم درخواست اجرای رای داوری از سوی طرفین که ذی نفع هستند انجام می شودو دادگاه بدون ورود به ماهیت دعوا و با بررسی رای داور و با رعایت قوانین داخلی به رد یا قبولی رای داور اقدام می کند.

کلیدواژه ها

داوری ملی، داوری در فقه،موانع داوری،داوری در منظر قرآن،مراحل داوری دینی.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.