بررسی تطبیقی مفهوم تابعیت از منظر حقوق اسلام و حقوق بین الملل
- سال انتشار: 1403
- محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی حقوق، علوم سیاسی، سیاست اسلامی و فقه اسلامی
- کد COI اختصاصی: LPPJ01_1828
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 60
نویسندگان
دانش آموخته دکتری حقوق بین الملل
چکیده
تابعیت عبارت از عضویت در یک کشور یا دولت مستقل است . تابعیت را می توان از طریق تولد در حوزه قضایی یک کشور و با ارث بردن از والدین ، یا با یک فرآیند تابعیت بدست آورد .تابعیت صلاحیت قضایی کشور را برای شخص فراهم می کند و به شخص حمایت دولتی می دهد. تابعیت یک پیوند حقوقی و سیاسی است که افراد را به یک دولت متصل می کند و به آنها صلاحیت شخصی می دهد. معنای فعلی تابعیت با تاسیس دولت های مستقل مرتبط است و نشان دهنده مجموع تعهدات یا تبعیت است که یک فرد به یک دولت مدیون است . در حقیقت ، تابعیت در هر برهه از زمان از اهمیت بیشتری برخوردار است . تابعیت به عنوان یکی از نماد های حقوق بشر، ارتباط تنگاتنگی با برخورداری از سایر حقوق انسانی و بشری دارد تا جایی که هیچ یک از دیگر حقوق بر تابعیت برتری ندارد. این حق در نظام حقوقی اسلام و نیز نظام حقوقی بین الملل جایگاه ویژه ای دارد. تا بعیت در اسلام با ابتنای بر ایمان و پیمان در مقایسه با تابعیت در حقوق بین الملل مفهوم گسترده تری دارد. با عنایت به این موضوع در این مقاله بررسی تطبیقی مفهوم تابعیت از منظر اسلام و حقوق بین الملل تبیین و تحلیل شده است .کلیدواژه ها
تابعیت ، حقوق اسلام، حقوق بین المللی ، بی تابعیتی ، تابعیت مضاعف .مقالات مرتبط جدید
- حبس و بازداشت غیر قانونی
- بررسی دیدگاه های فقهی موثر در رویه قضایی درباره ملکیت آثار ادبی هنری فرهنگی
- شبکه ارتباط و تعامل موثر مردم و نیروی انتظامی و امنیتی با تاکید بر مطالعه شهر مشهد- مطالعه تطبیقی
- واکاوی فقهی و حقوقی نقش اثر انگشت در کشف جرم
- Promoting Climate Justice: Tackling Environmental Inequity and its Social and Economic Consequences
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.