جایگاه شهود در اساسنامه دیوان کیفری بین المللی

  • سال انتشار: 1403
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی حقوق، علوم سیاسی، سیاست اسلامی و فقه اسلامی
  • کد COI اختصاصی: LPPJ01_1671
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 149
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سجاد ترکاشوند

محمدمهدی سراقی

امیرعلی صادقی

مریم ترکاشوند

چکیده

تبیین جایگاه شهود در اساسنامه دیوان کیفری بین المللی ، هدف این تحقیق می باشد. تحقیق حاضر در پاسخ به این سوال است که شهادت شهود در دیوان کیفری چه جایگاهی دارد و چه حمایت هایی از شهود تدابیر شده است ؟ و با روش جمع آوری کتابخانه ای و با روش توصیفی و تحلیلی به این نتایج دست یافته است : دیوان کیفری بین المللی نیز همانند هر مرجع قضایی کیفری دیگر، ناچار به بهره گیری از شهادت شهود است . بخشی از مقررات اساسنامه دادگاه های کیفری یوگسلاوی سابق ، رواندا، سیرالئون و همچنین دیوان کیفری بین المللی به آن پرداخته اند. تدوین کنندگان اساسنامه رم نیز از این مسئله غافل نبودند. اساسنامه رم نیز از رویه دادگاه های پیشین تاثیر پذیرفته و به نوبه خود به موضوع ادای شهادت، مقدمات آن، اقدامات حفاظتی از شهود و سایر مسائلی که بدنبال ادای شهادت در یک دادگاه کیفری بین المللی مطرح می گردد، پرداخته است . و این اساسنامه به شهود اطمینان خاطر داده است که در مقابل تهدیدات و صدمات احتمالی وارده از ناحیه اعضای گروه ها و سازمان های بزه کار مورد حمایت و پشتیبانی قرار گیرد و آنها به نظام عدالت کیفری اعتماد کامل داشته باشند. بر طبق آئین دادرسی و ادله این دادگاه نیز بدون توجه به اینکه دارسی در چه مرحله ای است ، اقدام هایی را که باعث عدم افشای هویت شاهدان می شود، اتخاذ می نماید. استفاده از نام مستعار، تغییر صدا، برگزاری جلسات دادگاه به صورت محرمانه و غیر علنی ، استفاده از یک اتاق دور از دسترس برای شهود، ادای شهادت بوسیله ارتباط ویدیوئی و سایر فناوری های نوین ارتباطی و دستور عدم افشای هویت شاهدان که تنها شامل متهم نمی شود، تدابیر حمایتی و امنیتی برای شهودان است .

کلیدواژه ها

شهود، اساسنامه دیوان کیفری، حمایت .

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.