شناسایی فرصت ها و تهدیدات ناشی از پولهای دیجیتال و رمزارزها برای امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران

  • سال انتشار: 1403
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی حقوق، علوم سیاسی، سیاست اسلامی و فقه اسلامی
  • کد COI اختصاصی: LPPJ01_1520
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 125
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسین محمودی

دانشجوی دکتری، گروه علومسیاسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی، تهران، ایران.

حمیدرضا شیرزاد

استادیار، گروه علوم سیاسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی، تهران، ایران

سیداسمعیل حسینی گلی

استادیار، گروه علوم سیاسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی، تهران، ایران

چکیده

هدف: این مطالعه با انگیزه بررسی تاثیر سیاست های پول الکترونیکی و رمزارزها بر ابعاد مختلف امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران انجام شدهاست . گسترش فزآینده انواع پول الکترونیک و خدمات مالی دیجیتال مانند پرداخت های موبایلی ، ارزهای دیجیتال و فناوری های نوظهور مالی در سالهای اخیر در ایران، فرصت ها و چالش های عمدهای را برای نظام اقتصادی و امنیت ملی کشور ایجاد کرده است . در این مقاله با هدف بررسی و تحلیل تاثیر سیاست ها و رویه های مرتبط با پول الکترونیکی بر ابعاد حیاتی امنیت ملی ایران مانند امنیت اقتصادی ، حفاظت از زیرساخت های ملی و مدیریت نظارت هوشمندانه بر شبکه پرداخت ها انجام شدهاست . یافته های تحقیق نشانمی دهد که علی رغم مزایای متعدد اقتصادی و مالی ، این سیاست ها موجب افزایش آسیب پذیری های سایبری و تهدیدات امنیتی علیه نهادهای مالی و تجاری شدهاند. بنابراین ، اتخاذ اصلاحات قانونی و سرمایه گذاری در ظرفیت های امنیت سایبری برای مقابله با این تهدیدات روبه رشد ضروری به نظر می رسد.روش: در این پژوهش از روشهای کتابخانه ای و مرور نظاممند متون، به منظور بررسی مفاهیم نظری پول الکترونیکی و امنیت ملی و همچنین روشهای توصیفی - تحلیلی ، به منظور بررسی و تبیین آثار سیاست های پول الکترونیکی بر امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران استفاده شدهاست .یافته ها: یافته های پژوهش نشان می دهد گسترش پول الکترونیکی و رمزارزها می تواند تاثیرات منفی بر اقتصاد، امنیت سایبری و فیزیکی و زیرساخت های حیاتی کشور و در نتیجه امنیت ملی داشته باشد .نتیجه گیری : سیاست گذار پولی کشور باید ضمن توجه به مزایا، با اتخاذ سیاست ها و راهبردهای مناسب ، از تبعات و تهدیدات احتمالی پول الکترونیکی بر امنیت ملی جلوگیری کند.

کلیدواژه ها

پول الکترونیکی ، رمز ارز، امنیت ملی ، سیاستگذاری پولی ، اقتصاد، آسیب پذیری سایبری ، تهدیدات فیزیکی ، زیرساخت های حیاتی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.