بررسی جرم آدم ربایی در ایران وآمریکا
- سال انتشار: 1403
- محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی حقوق، علوم سیاسی، سیاست اسلامی و فقه اسلامی
- کد COI اختصاصی: LPPJ01_0790
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 124
نویسندگان
استادیار و عضو هیئت علمی دانشگاه شمال آمل
دانشجوی کارشناسی ارشد حقوق جزا و جرم شناسی دانشگاه شمال آمل
چکیده
جرم آدم ربایی یکی از جرایمی است که شخص مجرم اقدام به ربودن یا مخفی کردن شخصی به علت های معلوم می کند. مجرم یا آدم ربا به علت های مادی یا به دلیل انتقام و یا تهدید و تجاوز به عنف و یا دلایل روانی ممکن است دست به اقدام عمل آدم ربایی کند و مرتکب چنین جرمی می شود. پیامد های این جرم علاوه بر صدمات روحی و معنوی و ضرر های مالی به افراد ربوده شده و خانواده های آنان باعث ایجاد ناامنی در سطح جامعه خواهد شد. ماده ۶۲۱ قانون مجازات های اسلامی در تعریف آدم ربایی چنین گفته است ؛ هر کسی که شخصا و یا به دستور شخصی دیگر به دلایل مطالبه وجه و یا انتقام از کسانی و یا با هدف تهدید و عنف و یا حیله یا هر دلیل دیگر شخصی را برباید و یا مخفی کند به پنج سال تا پانزده سال محکوم می شوند. در صورتی که سن مجنی علیه ( کسی که جنایت بر وی اعمال شده است ) کمتر از ۱۵ سال باشد و یا اینکه به مجنی علیه آسیب جسمی و حیثیتی وارد شده باشد و یا به کمک وسایل نقلیه اقدام به ربودن شخص شده باشد، مجرم به اشد مجازات یعنی پانزده سال یا بیشتر محکوم خواهد شدکه مجازات آدم ربایی در قانون کاهش مجازاتهای حبس تعزیری کاهش یافته چنانچه ارتکاب رکن مادی بزه آدم ربایی با عنف یا تهدید باشد مجازات مرتکب حبس تعزیری درجه ۴ (پنج تا ده سال حبس ) در غیر اینصورت به حبس درجه ۵ ( دو تا پنج سال حبس ) دراین مقاله به بررسی تطبیقی جرم ادم ربایی در ایران و امریکا میپردازیمکلیدواژه ها
آدم ربایی ، ایران، آمریکا ، مجازات، حبسمقالات مرتبط جدید
- حبس و بازداشت غیر قانونی
- بررسی دیدگاه های فقهی موثر در رویه قضایی درباره ملکیت آثار ادبی هنری فرهنگی
- شبکه ارتباط و تعامل موثر مردم و نیروی انتظامی و امنیتی با تاکید بر مطالعه شهر مشهد- مطالعه تطبیقی
- واکاوی فقهی و حقوقی نقش اثر انگشت در کشف جرم
- Promoting Climate Justice: Tackling Environmental Inequity and its Social and Economic Consequences
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.