آسیب شناسی تربیت اخلاقی دانش اموزان از دیدگاه معلمان و مربیان پرورشی مدارس

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: ششمین همایش بین المللی روانشناسی، علوم تربیتی و مطالعات اجتماعی
  • کد COI اختصاصی: RAVAN06_2471
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 103
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مصطفی فیروزکوهی

فوق لیسانس روانشناسی عمومی

چکیده

مقاله حاضر از نوع توصیفی و از لحاظ گردآوری اطلاعات از نوع کتابخانه ای است که با توجه به نظرات اندیشمندان این عرصه به رشته تحریر در آمده است. هدف از نگارش این مقاله بررسی اسیب شناسی تربیت اخلاقی دانش اموزان از دیدگاه معلمان و مربیان پرورشی مدارس میباشد. در عصر حاضر توجه عمیق و اساسی به اخلاق و تربیت اخلاقی صورت گرفته و در سطح نظریه پردازی تربیتی، تلاش اندیشمندان برای نظریه پردازی و تبیین راهکارهای عملی برای تربیت انسان متخلق به ارزش های اخلاقی یا فاعل اخلاقی بوده که به تولید نظریه ها و رویکردهای مختلفی منجر شده است. برخی از مهم ترین رویکردهای تربیت اخلاقی که در مجامع علمی مطرح شده است عبارتند از: رویکرد منش، رویکرد بحث برروی معماهای اخلاقی مبتنی برنظریه رشدی - شناختی، رویکرد شفاف سازی ارزش ها، رویکرد مراقبت، رویکرد تحلیل ارزشها. درتربیت اخلاقی دانش آموزان دو عامل خانواده و مکتب نقش بسیار برجسته ای نسبت به دیگر عوامل دارند در واقع این دو عامل هستند که شخصیت افراد را تشکیل می دهند در مدرسه هم این معلم است که نقش برجسته ای نسبت به سایر عوامل دارد. با توجه به اینکه تربیت دینی به شناخت آموزه های دین تبدیل این شناخت ها به باور های قلبی و به کار بستن این باور ها در رفتارهای فردی و اجتماعی تعریف شده است معلم می تواند با تقویت روحیه حق گرایی و قدرت تفکر و تشخیص حق از باطل در دانش آموزان ، الگودهی رفتاری به آن ها و انتخاب شیوه مناسب در بیان آموزه های اخلاقی عاملی باشد در جهت تربیت اخلاقی صحیح افراد لذا ساختار این مقاله در دو فصل گرآوری شده است که فصل اول به بررسی مفاهیم و فصل دوم به نقش معلم در رفتار و تربیت اخلاقی دانش آموزان می پردازد. نتیجه ای که ضمن این مقاله می توان گفت این است که معلم می تواند به عنوان مدافع مرزهای فرهنگی در کشور باشد دیگر اینکه رفتار معلم در تربیت اخلاقی افراد تاثیر به سزا دارد می تواند عاملی باشد در جهت تربیت اخلاقی صحیح افراد در محیط اجتماع و خانواده لذا به این امر توجه شود.

کلیدواژه ها

تعلیم، تربیت، آموزش، معلم، مدرسه

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.