بررسی روندهای فناوری تامین مواد دارویی در آینده ایران در افق زمانی ۱۴۱۰

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: فصلنامه علمی «آینده پژوهی راهبردی»، دوره: 2، شماره: 6
  • کد COI اختصاصی: JR_JSFS-2-6_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 133
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فرزین باهری ضیا

دانشجوی کارشناسی ارشد آینده پژوهی، دانشگاه طلوع مهر، ایران، قم (نویسنده مسئول)

محمد حسین شوکت پور

دکتری آینده پژوهی، دانشگاه تهران، ایران، تهران

چکیده

با توجه به اهمیت دسترسی دارو در مطلوبیت سلامت یک کشور، بررسی وضعیت فعلی و روندهای جاری و آتی نقش بسزایی در تصمیمات کلان و برنامه ریزی کشور خواهد داشت. روش مورداستفاده در این مقاله، روند پژوهی است. علت استفاده از این روش، شناسایی روندها و آماده سازی زمینه جهت نکارش سناریو و دستیابی به آینده مطلوب و محتمل برای سایر پژوهشگران می باشد. یافته های این پژوهش شامل روندهای جهانی فناوری، رویدادهای مهم جهان، اقدامات مهم صورت گرفته در مواد دارویی و پیشران های حوزه مواد دارویی در فناوری دارو است. درابتدای این مقاله مفاهیم مربوط به روندپژوهی در قالب مبانی نظری، سپس پیشینه پژوهش های حوزه مواددارویی مورد بررسی قرار گرفته نهایتا یافته ها در قالب روندها، رویدادها، اقدامات مهم صورت گرفته و پیشران های این حوزه بیان شده تا زمینه تحقیق سایر پژوهشگران به سوی تحقق آینده مطلوب میسر شود. این پژوهش براساس اطلاعات و روندهای به روز جهان جمع آوری گردیده و با توجه به وضعیت کشورعزیزمان ایران پیشنهاد هایی را ارائه کرده است. با توجه به سرعت بالای پیشرفت فناوری امروزه جهان به دنبال استفاده بهینه در راستای افزایش سطح رفاه جامعه است؛ که امید است در سایه توجهات مسئولین محترم زمینه بهبود تامین امنیت غذایی کشور با توجه به بهبود سطح دسترسی جامعه به مواد دارویی با تکیه بر پیشرفت های فناورانه محقق گردد.

کلیدواژه ها

آیندهپژوهی, فناوری, امنیت غذایی, مواد دارویی, فناوری دارو, روندپژوهی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.