بررسی رویکردهای نوین مدیریت منابع انسانی و استراتژیهای رقابت همکاری در سازمان ها

  • سال انتشار: 1403
  • محل انتشار: هشتمین همایش مطالعات اقتصادی و مدیریت در جهان اسلام
  • کد COI اختصاصی: ESMIW08_287
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 141
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی رجب پور

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت کسب و کار دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران غرب ایران

معصومه نظری فر

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت کسب و کار دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران غرب ایران

چکیده

این پژوهش به بررسی نقش قصد استراتژیک و دوسوتوانی مدیران در استراتژی رقابت همکاری در سازمان ها می پردازد. قصد استراتژیک به عنوان یکی از عوامل کلیدی در تعیین جهت گیریهای بلند مدت سازمانها مطرح است و نقش بسزایی در تدوین و اجرای استراتژی های رقابت همکاری دارد. از سوی دیگر دوسوتوانی مدیران به توانایی آنها در اجرای همزمان دو یا چند استراتژی متضاد اشاره دارد که میتواند به سازمانها در مواجهه با تغییرات محیطی و رقابت شدید کمک کند. هدف از این پژوهش تحلیل تاثیر قصد استراتژیک بر استراتژی رقابت همکاری و همچنین بررسی نقش واسط دوسوتوانی مدیران در این رابطه است. به منظور دستیابی به این هدف ابتدا عناصر اصلی سیستم مدیریت منابع انسانی بر اساس نگرش استراتژیک مورد بررسی قرار گرفته و نظام های تامین تعدیل بهسازی و نگهداری منابع انسانی تحلیل شده اند. نتایج به دست آمده نشان می دهد که وجود قصد استراتژیک قوی در سازمان همراه با دوسوتوانی مدیران میتواند به بهبود قابل توجهی در تدوین و اجرای استراتژی های رقابت همکاری منجر شود. همچنین نقش واسط دوسوتوانی مدیریت در این رابطه به طور معناداری تایید شده و نشان داده شده که این توانایی میتواند به تسهیل فرایندهای همکاری و رقابت همزمان کمک کند. به طور کلی پژوهش نشان داد که ترکیب قصد استراتژیک قوی و دوسوتوانی مدیران میتواند به بهبود عملکرد سازمانی و اتخاذ استراتژیهای رقابت همکاری موثرتر منجر شود. این یافته ها میتوانند راهنماییهای ارزشمندی برای مدیران در بهبود مدیریت استراتژیک منابع انسانی و افزایش رقابت پذیری سازمان فراهم کنند.

کلیدواژه ها

مدیریت استراتژی مدیریت منابع انسانی دوسوتوانی مدیران

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.