شناسایی و اولویت بندی ابعاد هوش مصنوعی در نظارت بر اجرای خط مشی های شهری در استانداری خوزستان

  • سال انتشار: 1403
  • محل انتشار: هشتمین همایش مطالعات اقتصادی و مدیریت در جهان اسلام
  • کد COI اختصاصی: ESMIW08_191
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 218
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علیرضا شیخی علیزاده

گروه مدیریت ، واحد اهواز ، دانشگاه آزاد اسلامی ، اهواز، ایران

حمیدرضا سیلانی

گروه مدیریت ، واحد اهواز ، دانشگاه آزاد اسلامی ، اهواز، ایران

چکیده

این پژوهش با هدف شناسایی و اولویت بندی ابعاد هوش مصنوعی در نظارت بر اجرای خط مشی های شهری به انجام رسیده است . این تحقیق از نظر هدف، کاربردی و از جهت روش گردآوری داده ها، توصیفی و به طور مشخص ترکیبی از نوع توصیفی - اکتشافی است . جامعه آماری این تحقیق خبرگان در استانداری خوزستان و روش نمونه گیری مورد استفاده در این پژوهش روش هدفمند است که با این روش تعداد ۱۴ نفر انتخاب می شوند. در این پژوهش از مصاحبه و مطالعات کتابخانه ای و روش میدانی جهت گردآوری اطلاعات استفاده شد. بر اساس جمع بندی مطالعات پیشین و برپایه دادههای بدست آمده از پیاده سازی تکنیک دلفی در میان خبرگان استانداری خوزستان در این حوزه شش معیار »نظارت در حوزه شهر سازی و معماری، نظارت بر حوزه بازرسی و امور حقوقی ، نظارت بر حوزه منابع انسانی ، نظارت اجتماعی و حقوق شهروندان، نظارت بر حوزه مالی و اداری ونظارت بر حوزه بودجه و برنامه ریزی« به عنوان ابعاد هوش مصنوعی در نظارت بر اجرای خط مشی های شهری در استانداری خوزستان شناسایی شدند. با بهرهگیری از رویکرد سلسله مراتبی و پیاده سازی نرم افزار اکسپرت چویس اولویت بندی گردید. نتایج بررسی های آماری نشان داد از دید خبرگان استانداری خوزستان معیار نظارت در حوزه شهر سازی و معماری با ارزش ۱۷۱,۰ در رتبه اول اولویت ابعاد هوش مصنوعی در نظارت بر اجرای خط مشی های شهری در استانداری خوزستان قرار گرفته و نیاز به بیشترین توجه را به خود اختصاص داده است ، در رتبه های بعدی نظارت اجتماعی و حقوق شهروندان با ارزش ۱۶۹,۰ در رتبه دوم، نظارت بر حوزه مالی و اداری و نظارت بر حوزه بودجه و برنامه ریزی با ارزش ۱۶۷,۰در رتبه سوم نظارت بر حوزه بازرسی و امور حقوقی با ارزش ۱۶۵,۰ در رتبه چهارم و نهایتا نظارت بر حوزه منابع انسانی با ارزش ۱۵۷,۰ در رتبه پنجم اولویت ابعاد هوش مصنوعی در نظارت بر اجرای خط مشی های شهری در استانداری خوزستان این رویکرد با در نظر گرفتن زیر معیارهای هر بخش می تواند در تصمیم گیری های بعدی مدیریت ارشد سازمان و طراحی استراتژیهای توسعه ی منابع انسانی نقش به سزایی داشته باشد.

کلیدواژه ها

هوش مصنوعی ، نظارت، خط مشی های شهری

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.