اصلاحات اقتصادی امام علی (ع ) در دوران حکومتش با تکیه بر نهج البلاغه

  • سال انتشار: 1403
  • محل انتشار: هشتمین همایش مطالعات اقتصادی و مدیریت در جهان اسلام
  • کد COI اختصاصی: ESMIW08_186
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 174
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امیراحمد عظیمی

کارشناسی ارشد نهج البلاغه دانشگاه لرستان ، دبیر آموزش و پرورش

پروانه قلی پور

کارشناس ارشد تا ریخ دانشگاه اراک، د بیر آموزش و پرورش

احسان پیرداده بیرانوند

کارشناس ارشد رشته علوم و قرآن حدیث دانشگاه پیام نور

چکیده

بی تردید نهج البلاغه جامع ترین کتاب پس از قرآن کریم است که می تواند راهنمای انسان در تمام ابعادزندگی به شمار آید و هدایت بشر را در عرصه های گوناگون عهده دار شود. از این رو ضرورت دارد موضوعات مختلف در این گنجینه گرانبها مورد تحلیل و بررسی قرار گیرد. یکی از مهم ترین موضوعاتی که امام علی (ع ) در نهج البلاغه به وفور به آن پرداخته ، مساله اقتصاد است . بر این اساس ، پژوهش حاضر سعی دارد به روش توصیفی - تحلیلی به بررسی اصلاحات اقتصادی امام علی (ع ) در دوران حکومت خود با تکیه بر نهج البلاغه بپردازد، تا جامعه اسلامی با شناخت و الگوپذیری از آنها از مشکلات اقتصادی رهایی یابد. یافته های پژوهش نشان می دهد که امام در دوران حکومت خود برای ترمیم وضعیت اقتصادی به اصلاحاتی در سه حوزه اداره کشور، حقوق کارمندان و تقسیم بیت المال اقدام کرده اند، اما آشوب های پی درپی داخلی مانع شد که امام (ع ) بتواند به تمام اهداف خود در راستای اصلاحات اقتصادی دست یابد.

کلیدواژه ها

اصلاحات ، اقتصاد، امام علی (ع )، نهج البلاغه .

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.