واکاوی تربیت فرهنگی به عنوان مهم ترین رکن توسعه پایدار از دیدگاه اسلام

  • سال انتشار: 1403
  • محل انتشار: هشتمین همایش مطالعات اقتصادی و مدیریت در جهان اسلام
  • کد COI اختصاصی: ESMIW08_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 148
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیدجواد میرمهدی پور

عضو هیات علمی گروه معارف اسلامی، دانشکده ادبیات و علوم انسانی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران

ندا فرامرزی

دانشجوی کارشناسی ارشد روانشناسی تربیتی، دانشکده ادبیات و علوم انسانی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران

چکیده

اسلام دین فرهنگ و در فرهنگ اسلامی ، محوراصلاحات فرهنگ سازی است . فرهنگ عصاره زندگی اجتماعی است و به وسیله فرهنگ است که انسان از جهات مختلف بامردم پیرامونش همراه وهماهنگی می یابد وازمردم جوامع دیگر متمایز و مشخص می شود ویقینا هستی و بقای انسان وجامعه منوط به فرهنگ اوست . هدف تحقیق بررسی رویکردها وروش های تربیت فرهنگی به عنوان مهمترین رکن توسعه پایدار از طریق پرورش انسان های سالم وکاربلد در اسلام است . تربیت یکی از مباحث مورد توجه ادیان و مکاتب مختلف در طول قرون و اعصار بوده است .تربیت ابعاد مختلفی را داراست که یکی از مهمترین این ابعاد، بعد تربیت فرهنگی است . برای تربیت فرهنگی نیز بهترین دوران، دوران کودکی است . زیرا این دوران زمان و فرصتی بسیار مناسب برای انواع یادگیری های فرهنگی است و روند تغییرات فرهنگی در سالهای کودکی از سرعت بیشتری برخوردار است روش تحقیق توصیفی و تحلیلی از طریق منابع اسلامی و قرآن است . یافته ها نشان داد فرهنگ با واژه مصطلح عربی " الثقافت "در قرآن تکرار نشده است و با واژه های دیگری مانند صبغه الله وتعلیم وتربیت بیشتر استفاده شده است . از دیدگاه اسلام هدف از تعلیم وتربیت فرهنگی ، پرورش شوق فطری کودک نسبت به جمال و جلال الهی و هدف غایی آن در قرآن پرستش الله وقرب الهی است . رویکردهای اساسی تربیت فرهنگی شامل رویکرد فرهنگی ، هنری ، تلفیقی ، شناختی و کنش ور و روش های اساسی آموزش آن تقلید از الگو، عملی ، موعظه ، تشویق و تنبیه ، خطابه ، مناظره، سوال و پاسخ ، تذکر و روش عقلانی از روش های عمده تربیت فرهنگی محسوب می شوند.

کلیدواژه ها

فرهنگ ، تربیت فرهنگی ، اسلام

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.