تربیت معلم تمام ساحتی بر مبنای سند تحول بنیادین آموزش وپرورش
- سال انتشار: 1403
- محل انتشار: اولین همایش ملی تربیت تمام ساحتی (معلم و سند بنیادین)
- کد COI اختصاصی: TAMAMS01_103
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 146
نویسندگان
دکترای تخصصی برنامه ریزی توسعه آموزش عالی، دانشگاه فرهنگیان، اصفهان، ایران
استادیار جامعهشناسی، دانشگاه فرهنگیان، اصفهان، ایران
دکتری برنامه ریزی درسی، پژوهشگر آزاد و فرهنگی اصفهان، ایران
چکیده
پژوهش حاضر با محوریت تربیت معلم تمام ساحتی و با هدف شناسایی الزامات تربیت یک معلم تمام ساحتی در راستای تحقق و اجرای سند تحول بنیادین آموزش وپرورش انجام شده است. روش پژوهش، توصیفی و از نوع تحلیلمحتوا انجام شده است و با توجه به روش پژوهش، جامعه آماری پژوهش شامل کلیه اسناد، مدارک و منابع مرتبط با موضوع مورد بررسی می باشد. در این راستا، اسناد و منابع مرتبط با سند تحول بنیادین آموزش وپرورش و الزامات و بایستگی های معلم از سویی و از سوی دیگر ویژگی های یک معلم برتر جهت تحقق خواسته های بیان شده در این سند مورد مطالعه قرار گرفت. نتایج پژوهش نشان می دهد، یک معلم تمامساحتی جهت تحقق سند بنیادین نظام آموزش وپرورش در ۵ حیطه ویژگی های شخصیتی، مدیریت کلاس درس، مهارت های تدریس، ارزشیابی و دانش باید مورد توجه قرار گیرد و اقدامات لازم در این حوزه ها از سوی متولیان امر صورت پذیرد. معلمان در حکم مهم ترین منبع و مولفه در مدارس، در بالا بردن استانداردهای آموزشی نقشی تعیینکننده دارند. بهبود کارآیی و عدالت آموزش مدرسه ای، تا اندازه زیادی بستگی به اطمینانخاطر از این موضوع دارد که معلمان بهخوبی آماده شده، به حد کافی مهارت کسب کرده و دارای انگیزه بالایی باشند تا به بهترین وجه به وظایف خود عمل کنند. در سند تحول بهطور مکرر، به ضرورت کسب و برخورداری از صلاحیت ها و شایستگی های مورد انتظار از معلمان، توجه و هم چنین به ضرورت سنجش و ارزشیابی و بهبود مستمر این شایستگی ها توجه شده است.کلیدواژه ها
معلم، سند تحول بنیادین، آموزش وپرورش ، ساحت های شش گانهمقالات مرتبط جدید
- بررسی جامع پتانسیلها و اثرات هوش مصنوعی و ChatGPT در پیشبرد و شکل دهی به فرآیندهای آموزشی مدرن
- بررسی کاربرد هوش مصنوعی در تعاملی سازی محیط یادگیری الکترونیکی
- تحلیلی از نقاط قوت و ضعف هوش مصنوعی در حل مسئله ریاضی
- استفاده از ChatGPT برای بهبود فعالیتهای آزمایشگاهی شیمی
- شخصی سازی آموزش و طراحی آموزشی به واسطه هوش مصنوعی در آموزش عالی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.