نظارت بر گودبرداری عمیق شهری و لزوم مدیریت بحران

  • سال انتشار: 1403
  • محل انتشار: سومین همایش بین المللی معماری، عمران، علوم زمین و محیط زیست سالم
  • کد COI اختصاصی: MEMARCONF03_044
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 199
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

اعظم علیش زاده

کارشناس ارشد مهندسی عمران، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکز

چکیده

افزایش جمعیت و کمبود زمین و در ضمن گرانی زمین موجب افزایش عمق گودبرداری ها گردیده است. در مناطق شهری به علت وجود ساختمان های همسایه، نیاز به گودبرداری قائم (گودبرداری عمیق) می باشد. در گودهای با خطر زیاد یا بسیار زیاد، از زمان شروع گودبرداری تا ایمن سازی دائم گود، حضور مستمر یک نفر آشنا به مسایل ایمنی گود و حداقل دارای پروانه اشتغال کاردانی( در رشته های عمران یا معماری) تحت عنوان مسئول ایمنی کارگاه گودبرداری، جهت مراقبت از رعایت ایمنی برای کارگاه و کارگران ضروری است. بررسی و تایید قابلیت های فنی، تعیین وظایف و کنترل نحوه انجام وظایف این فرد توسط ناظر و استخدام وی توسط سازنده انجام می شود. گودبرداری به هرگونه حفاری و خاکبرداری در تراز پایین تر از سطح زمین یا در تراز پایین تر از زیر پی ساختمان مجاور اطلاق می گردد. گودبرداری به چند منظور انجام می شود، که از دلایل اصلی آن می توان به رسیدن عمق و خاک سفت (خاک بکر) یا اجرای ساختمان بر بستر خاک بکر اشاره کرد. گود برداری نوعی کار ژئوتکنیکی محسوب میشود . کمیته علمی تخصصی گودبرداری یکی از کمیته های انجمن ژئوتکنیک ایران است. با توجه به توسعه شهرها و افزایش تراکم جمعیت، ساخت ساختمان های بلندمرتبه در شهرها بسیار افزایش یافته است. در اکثر موارد، این ساخت و سازها نیاز به گودبرداری و ایجاد ترانشه های قائم دارد که در مناطق پرتراکم شهری با مشکلات مختلفی همراه خواهد بود. بنابراین، گودبرداری، طراحی و اجرای سازه های نگهبان نیازمند مطالعات و بررسی های دقیق بر پایه شرایط محیطی، روش اجرا، شرایط همجواری ها و هندسه گودبرداری است.

کلیدواژه ها

گودبرداری،مدیریت بحران، حفاری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.