اشتباه در قرارداد در حقوق ایران و فقه امامیه و حقوق فرانسه و حقوق روم

  • سال انتشار: 1403
  • محل انتشار: سومین همایش بین المللی وکالت، حقوق و علوم انسانی
  • کد COI اختصاصی: RIGHTSCONF03_075
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 72
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهسا عبدالهی لاشکی

کارشناسی ارشد حقوق خصوصی، گروه حقوق، دانشگاه آزاد اسلامی، چالوس

چکیده

تلاش برای حل مسائل حقوقی مدنی بدون در نظر گرفتن سابقه حقوقی ایران و بررسی منابع اساسی آن راه بجایینخواهد برد. تدوین کنندگان قانون مدنی ایران جلد اول قانون مزبور را از دو منبع اساسی، یکی حقوق امامیه ودیگری قانون مدنی فرانسه اقتباس کردند و بالاخص در قسمت قواعد عمومی قراردادها بیشتر ملهم از حقوق فرانسهاست و حتی بعضی از مواد آن ترجمه مواد ق.م فرانسه می باشد. در این تلاش نیز هر چند شایسته ستایش استولی نقاط ابهام و اجمالی وجود دارد که ناشی از تعارضات بین فقه امامیه و حقوق فرانسه است که با نگاهی دقیق بهقانون مدنی می توان آن را دریافت.از جمله شاخصترین موادی که تجلی دو دیدگاه حقوق اسلامی و حقوق فرانسه در آنها مشهود است مواد ۱۹۹ومخصوصا ۲۰۰ قانون مدنی در باب اشتباه است که بحثها و تفاوت ها در تفاسیر ی پیرامون این مفهوم و قواعد آنبعد ازچندین دهه که از تصویب قانون مدنی میگذرد هنوز پایان نیافته است. لذا با توجه به گستره فراوان بحثاشتباه در عقود،ما در این پژوهش دو مبحث اصلی و مهم آن، یعنی اشتباه در موضوع و شخص در قراردادها را موردتحلیل و تبیین قراردهیم و به بیان نظرات دکترین حقوقی در این باب می پردازیم تا دریابیم کدامیک از این نظراتو دیدگاه ها در حوزه عمل مناسب تر به نظر می رسد.

کلیدواژه ها

اشتباه، عدم نقوذ، اشتباه در موضوع، اشتباه در شخص، بطلان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.