مدل توسعه گردشگری ورزشی حلال در سواحل ایران بر اساس نظریه داده بنیاد

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: اولین همایش ملی گردشگری خلاق: فرصت ها و چالش ها
  • کد COI اختصاصی: CTCOC01_016
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 111
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی رضا اللهیاری

دانشجوی دکتری مدیریت ورزشی د انشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی دانشگاه آزاد اسلامی تهران مرکزی

سیدحمید سجادی

استادیار . دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی دانشگاه آزاد اسلامی تهران مرکزی

زهرا حاجی انزهایی

استادیار . دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی دانشگاه آزاد اسلامی تهران مرکزی

چکیده

پژوهش حاضر با طراحی مدل توسعه گردشگری ورزشی حلال در سواحل ایران بر اساس گرندد تئوری انجام شد. این پژوهش کیفی به صورت هدفمند با ۲۰ نفر از صاحب نظران حوزه گردشگری، ورزشی و علوم اسلامی با سابقه اجرایی و پژوهشی، مصاحبه نیمه ساختار یافته تا اشباع نظری انجام شد، شیوه جمع آوری داده ها مرور منابع کتابخانه ای و مصاحبه بود. تحلیل اطلاعات به روش کدبندی باز، محوری و انتخابی که اساس رویکرد نظریه داده بنیاد اشتراوس و کوربین است با کمک نرم افزار Maxqda نسخه ۲۰۲۰ انجام شد برای بررسی روایی از روش صوری و محتوایی و برای بررسی پایایی از روش توافق درون موضوعی استفاده شد، که میزان توافق ۷۸/۰ گزارش شد. الگوی نهایی مشتمل برعوامل زمینه ای، عوامل علی، عوامل مداخله گر، راهکارها و پیامدها بودند. عوامل زمینه ای شامل جامعه، گردشگری، فردی، ورزشی، زیرساختی و اسلامی بودند.عوامل علی شامل ترغیب کننده ،اسلامی، بازرایابی، ورزشی، زیرساختی و حاکمیتی، بودند. عوامل مداخله گر شامل زیرساختی، مدیریتی، اجرایی، اخلاقی، عمومی، ساحل، سرمایه گذاری، محیطی، دینی، اجتماعی، تسهیل کننده مدیریتی و ورزشی بودند. راهبردها شامل محیطی، مدیریتی، اجرایی، زیرساختی، ورزشی و سرمایه گذاری بودند و پیامدها شامل بهبود شرایط گردشگری، دینی، معیشتی منطقه، جامعه، سواحل، مدیریتی، ورزشی بودند. با توجه به منافع مادی و معنوی حاصل از اجرای این مدل پیشنهاد میشود مسئولان قانون گذاری و اجرایی گام های اساسی و جدی دراین خصوص بردارند

کلیدواژه ها

حلال،داده بنیاد ، ساحل، گردشگری، ورزش

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.