مدیریت کلاس درس و ایجاد نظم از طریق تغییر نگرش ارتباط با دانش آموزان

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: ششمین همایش بین المللی روانشناسی، علوم تربیتی و مطالعات اجتماعی
  • کد COI اختصاصی: RAVAN06_2440
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 138
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهسا حیدری

لیسانس آموزش ابتدایی

فاطمه تیموری

لیسانس آموزش ابتدایی دانشگاه فرهنگیان

ریحانه هداوند میرزایی

لیسانس آموزش ابتدایی دانشگاه فرهنگیان

چکیده

مقاله حاضر از نوع توصیفی و از لحاظ گردآوری اطلاعات از نوع کتابخانه ای است که این پژوهش به منظور بررسی مدیریت کلاس درس و ایجاد نظم از طریق تغییرنگرش درارتباط با دانش اموزان است. از زمانی که تعلیم و تربیت بوجود آمده است معلمان به رفتار دانش آموزان توجه داشته اند. یافتههای پژوهشی به این ترتیب است که یافته های مربوط به رشته تحصیلی معلمان بیانگر تفاوت معنادار نگرشها و باورهای معلمان در بین دو گروه است. به این معنی معلمانی که در رشته های مرتبط با آموزش و پرورش تحصیل کرده اند نمره کمتری در پرسشنامه کسب کرده و نگرش مدیریتی آنان گرایش بیشتری به سبک تعاملی دارد، اما معلمانی که در رشته های غیر مرتبط تحصیل کرده اند، نمره بالاتری در پرسشنامه کسب کرده نگرش مدیریتی آنها گرایش به سبک مداخله گرا دارد. نتایج این فرضیه تاکید بر نقش آموزش در تغییر نگرش معلمان دارد دینس مور در بررسی عوامل موثر در نگرشها و باورهای معلم در مورد کنترل ،کلاس به نقش مقدار آمادگی معلم برای تدریس اشاره می کند که بر سبک مدیریتی معلم تاثیر دارد وی این مقدار آمادگی را حاصل آموزشهای آکادمیک می داند، هر چه رشته تحصیلی معلم بیشتر با حرفه او مرتبط باشد و معلم را برای کار در کلاس بیشتر آماده کند توانایی معلم برای کنترل کلاس و تسلط بر جو کلاس بیشتر خواهد بود (۲۰۰۳ ,(Dinsmore نتایج این فرضیه با یافتههای امین یزدی و عالی (۲۰۰۸)، سیدعباس- زاده (۱۹۹۴) و دینس مور (۲۰۰۳) همخوان است و با یافتههای فرخ نژاد (۲۰۰۱) ناهمخوان است. بین سابقه تدریس با تجربه تازه کار به عنوان یک متغیر و نگرشهای معلمان در مورد کنترل کلاس رابطه ای وجود ندارد این نتیجه با یافتههای ریتر و هانکک (۲۰۰۷ هوانگ (۲۰۰۹)، امین یزدی و عالی (۲۰۰۸) و فرخ نژاد (۲۰۰۱) همخوان است و با یافتههای مارتین و بالدوین (۱۹۹۴) و سیدعباس زاده (۱۹۹۴)، ناهمخوان است. از دیگر نتایج پژوهش معنادار نبودن تفاوت بین نگرشها و باورهای معلمان زن و مرد در مورد کنترل کلاس است. شاید به این دلیل که آموزشهایی که معلمان زن و مرد در طول دوران تحصیل و آموزشهای ضمن خدمت در نظام آموزش و پرورش (در کشور ما دریافت میکنند یکسان و شبیه به هم است و به همین دلیل در نحوه مدیریت کلاس آنان تفاوتی مشاهده نشده است نتیجه این فرضیه موید یافتههای پژوهش کانتر و همکاران (۲۰۰۷)، امین یزدی و عالی (۲۰۰۸) و فرخ نژاد (۲۰۰۱) است و با یافتههای مارتین و همکاران (۲۰۰۶) و سید عباس زاده ،(۱۹۹۵) ناهمخوان .است نتایج حاصل از مقایسه نگرشها و باورهای معلمان در مورد کنترل کلاس بر اساس مدرک تحصیلی (سطح تحصیلات معنادار است، به این که نمره مدیریت کلاس معلمان با مدرک دیپلم و فوق دیپلم در پرسشنامه باورها و نگرش - های معلم در مورد کنترل ،کلاس به گونه معناداری بالاتر از نمره مدیریت کلاس معلمان لیسانس است. این نتیجه نشان میدهد که گرایش معلمان دیپلم و فوق دیپلم بیشتر به سبک مداخله گرا و گرایش معلمان لیسانس، بیشتر به سبک تعاملی است. این یافته بیانگر تاثیر مثبت آموزشهای دانشگاهی بر سبک کلاس معلمان است. با اینکه این آموزشها شاید از لحاظ برخوردار بودن از موضوعات مدیریت کلاس، زیاد غنی نباشد اما آشنایی با نظریه های یادگیری و رشد و روشها و فنون تدریس توانسته است در سبک مدیریتی معلمان تفاوت ایجاد کند امین یزدی و عالی، ۲۰۰۸).

کلیدواژه ها

مدیریت کلاس ، انضباط ، کنترل کلاس، مقررات کلاسی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.