کاربرد بینایی ماشین در کنرتل کیفیت و تامین ایمنی محصولات غذایی

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: همایش ملی کاربرد سیستم های هوشمند (محاسبات نرم) در علوم و صنایع
  • کد COI اختصاصی: AISST01_073
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2416
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مریم توکلی

دانشجوی مقطع دکترای صنایع غذایی دانشگاه فردوسی و عضو باشگاه پژوهشگران

چکیده

از میان همه شاخه های هوض مصنوعی، شاید کاربردی ترین آن ها کامپیوتری و مکانیزه کردن سیستم های بینایی باشد. دامنه کاربرد این شاخه از فناوری د رحال رشد، بسیار وسیع است و از کاربردهای عادی و معمولی مثل کنترل کیفیت خط تولید و نظارت ویدئویی گرفته تا تکنولوژی های جدید مثل اتومبیل های بدون راننده را در برگرفته است. به طور کلی دامنه کاربردهای این تکنولوژی بر اساس تکنیک های مورد استفاده در آنها تغییر می کند. امروزه کیفیت و ایمنی مهمترین فاکتورها در صنعت غذا در سراسر دنیا هستند. توقع روزافزون مصرف کنندگان به دستیابی به مواد غذایی با کیفیت بالا و دارای استانداردهای ایمنی، نیاز به تکنیک های بازرسی سریع، اقتصادی جایگزین روش های سنتی کنترل کیفیت را بیش از پیش آشکار می نماید. پردازش تصویر یکی از این روش هاست که به واسطه سرعت و دقت رضایت بخش آن و ایجاد داده های توصیفی دقیق در کشاورزی و صنایع غذایی به ویژه بازرسی و درجه بندی میوه جات و سبزیجات ، آنالیز خصوصیات غلات، ارزیابی غذاها مانند گوشت، پنیر و پیتزا و ... کاربرد دارد. این مقاله، مفاهیم اساسی و عناصر مهم یک سیستم رایانه بینایی بر اساس پردازش تصویر را معرفی می کند و به کاربردهای تکنیک آنالیز تصویر در صنایع غذایی می پردازد.

کلیدواژه ها

بینایی کامپیوتری، پردازش و آنالیز تصویر، کنترل کیفیت مواد غذایی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.