مطالعه ارتباط مدول استاتیک و دینامیک خاکریز راه آهن سریع السیر

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: مجله مهندسی زیر ساخت های حمل و نقل، دوره: 1، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_JTIEJO-1-3_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 77
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مرتضی اسماعیلی

دانشیار، دانشکده مهندسی راه آهن، دانشگاه علم وصنعت ایران، تهران

مینا معماری

کارشناس ارشد مهندسی عمران- راه و ترابری، تهران

فاطمه خطیبی

دانشجوی دکتری، دانشکده مهندسی راه آهن، دانشگاه علم و صنعت ایران، تهران

چکیده

مدول الاستیسیته استاتیک به دست آمده از سیکل دوم آزمایش بارگذاری صفحه (Ev۲) پارامتری کلیدی در تعیین میزان ظرفیت باربری و نشست خاکریز راه آهن و در نتیجه ارزیابی کیفیت خط است. در خطوط سریع السیر، تامین ظرفیت باربری و کنترل نشست لایه ­های زیرسازی، نسبت به خطوط معمولی، از اهمیت بیشتری برخوردار است. لذا، آئین نامه های زیرسازی راه آهن سریع السیر، مقدار مجاز پارامتر Ev۲ را برای هر لایه از خاکریز به طور مجزا تعریف می ­کنند. آزمایش بارگذاری صفحه، که برای تعیین Ev۲ صورت می­ گیرد، پرهزینه و زمان بر است. ولی آزمایش هایی مانند افت و خیز­سنج ضربه ای سبک که مدول دینامیک خاکریز را اندازه گیری می کنند مقرون به صرفه تر هستند. در این مقاله، نتایج به دست آمده از آزمایش های میدانی بارگذاری صفحه و افت و خیزسنج ضربه ای سبک، که روی لایه­ های مختلف خاکریز در کیلومتراژهای مختلفی از مسیر راه آهن سریع ­السیر قم- اصفهان انجام گرفته، پردازش شده و رابطه میان آن ها به کمک روش های رگرسیون خطی و غیرخطی تعیین شده است. ارتباط میان نتایج این داده­ های میدانی با نتایج تعدادی تست آزمایشگاهی در مورد نسبت باربری کالیفرنیا نیز به روشی مشابه استخراج شده است. همچنین، با به کارگیری تحلیل بازگشتی، مدول استاتیک و دینامیک هر لایه به تفکیک تعیین شده است.

کلیدواژه ها

آزمایش بارگذاری صفحه, آزمایش افت و خیزسنج ضربه ای سبک, نسبت باربری کالیفرنیا, مدول الاستیسیته, تحلیل بازگشتی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.