بررسی اثر تنش ناشی از بارگذاری ترافیکی و گرادیان حرارتی در روسازی بتن غلتکی با استفاده از روش اجزای محدود

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: مجله مهندسی زیر ساخت های حمل و نقل، دوره: 7، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_JTIEJO-7-4_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 93
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امیرحسین جاجرمی

دانشجوی کارشناسی ارشد راه و ترابری، دانشکده عمران و محیط زیست، دانشگاه تربیت مدرس، تهران

ابوالفضل حسنی

استاد دانشکده مهندسی عمران و محیط زیست، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران

محمد محمد کریمی

استادیار دانشکده عمران و محیط زیست، دانشگاه تربیت مدرس، تهران

چکیده

سالانه مبالغ زیادی در سراسر جهان هزینه طرح، ساخت و نگهداری روسازی راه­ها می­گردد. تعداد زیادی از گسیختگی­های روسازی در نتیجه­ی اعمال بارهای مختلف ناشی از وسایل نقلیه، تغییرات محیطی و استراتژی­های ضعیف نگهداری رخ می­دهد. یکی از مسائل مهم در روسازی­های بتنی که باعث ایجاد ترک و کاهش ظرفیت در روسازی بتنی می­شوند، تنش­های حرارتی ناشی از گرادیان­های حرارتی و تنش­های ترکیبی ناشی از گرادیان حرارتی و بارگذاری ترافیکی است. عواملی نظیر تابش خورشید و تغییر دما باعث ایجاد تنش­های حرارتی در روسازی می­شوند. این تنش­ها به تنهایی و یا به­صورت ترکیب با بارگذاری ترافیکی می­توانند منجر به ایجاد ترک خوردگی در سطوح مختلف روسازی شوند که این ترک­ها می­توانند به­تدریج موجب خرابی سازه­ای روسازی بتنی شوند. لذا تحقیق روی پارامترهای موثر بر ترک خوردگی بتن امری ضروری به نظر می­رسد. تا پیش از ظهور روش اجزای محدود، این دسته از پژوهش­ها توسط نتایج آزمایشگاهی و تجربی انجام می­گرفت که به دلیل سخت و طاقت­فرسا بودن آن به مرور زمان جای خود را به روش­های عددی دادند. در این پژوهش، از نرم­افزار آباکوس برای مدلسازی سهبعدی روسازی بتن غلتکی و بررسی پاسخ این روسازی تحت ترکیب بارگذاری ترافیکی و حرارتی استفاده شده است.

کلیدواژه ها

روسازی بتن غلتکی, گرادیان حرارتی, تنشهای ترکیبی, اجزای محدود

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.