تحلیل کج فهمی های رایج در حرکت جسم در مسیر منحنی در غیاب نیروهای خارجی

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: چهارمین همایش ملی آموزش فیزیک
  • کد COI اختصاصی: HAFPEC04_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 224
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه خدادادی آزادبنی

گروه آموزش فیزیک، دانشگاه فرهنگیان، صندوق پستی ۸۸۹ -۱۴۶۶۵ تهران، ایران

سیدعلی پاکدل

دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه آموزش فیزیک، دانشگاه فرهنگیان، پردیس شهید بهشتی مشهد، ایران

چکیده

این مقاله به بررسی کج فهمی های مرتبط با حرکت جسم در مسیر منحنی در غیاب نیروهای خارجی می پردازد. جامعه آماری این پژوهش شامل ۳۰ دانش آموز پایه دوازدهم متوسطه از مدرسه پیامبر اعظم شادمهر شهرستان مه ولات و ۳۰ دانش آموز پایه دهم متوسطه از مدرسه امام حسین (ع) شهر تربت حیدریه در سال تحصیلی ۱۴۰۱-۱۴۰۲ بوده است. بر اساس نتایج حاصل از پژوهش، بیش از ۵۰ درصد دانش آموزان دچار کج فهمی هایی در این زمینه هستند. آن ها باور دارند که حتی در غیاب نیروی خارجی، اجسام در مسیر دایره ای حرکت می کنند، در حالی که این باور نادرست است. همچنین، برخی از دانش آموزان ارتباط نادرستی بین انحنای لوله و حرکت جسم در مسیر منحنی قائل هستند، به طوری که معتقدند انحنای بیشتر لوله یا طولانی تر بودن جسم در لوله منحنی، تاثیر بیشتری بر حرکت پس از خارج شدن دارد، در حالی که این نیز یک کج فهمی است. . دانش آموزان از قوانین حرکتی پشتیبانی می کنند که با قوانین رسمی فیزیک در تضاد است. آن ها از اصول ابتدایی فیزیک چشم پوشی می کنند. آشنایی کافی با ایده های ارسطو و تاثیر فرهنگ و تاریخ، باورهایی را بازتاب دهند که نشان دهنده تفکرات قرون وسطایی بوده و نه مفاهیم ارسطویی. ارتباط وجود کج فهمی های مرتبط با حرکت جسم در مسیر منحنی در غیاب نیروهای خارجی به وضوح نشان می دهد که دانش آموزان نیاز به آموزش و توضیحات دقیق تر درباره قوانین حرکت و تداخل با باورهای نادرست دارند. استفاده از نتایج این پژوهش می تواند به عنوان راهکاری موثر برای بهبود تدریس فیزیک و اصلاح کج فهمی ها در دانش آموزان مورد استفاده قرار گیرد.

کلیدواژه ها

مسیر منحنی، کج فهمی، نیرو های خارجی ، قوانین حرکتی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.