تطابق بنا با اقلیم به واسطه استفاده مؤثر از تکنیک های معماری ایرانی در راستا ایجاد معماری پایدار

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: ششمین همایش فرامنطقه ای پیشرفتهای نوین در علوم مهندسی
  • کد COI اختصاصی: AIHE06_175
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1015
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدرضا باصری

مدرس گروه معماری موسسه آموزش عالی شفق و دانشکده سما

محمدرضا مشیری

مدرس گروه معماری موسسه آموزش عالی آیندگان ، موسسه آموزش عالی شفق و دا

فائزه شاپوری

مدرس گروه معماری موسسه آموزش عالی آیندگان ، موسسه آموزش عالی شفق و دا

چکیده

برخی تکنیکهای معماری ایرانی از دیر باز در تمامی بناها به جهت ایجاد آسایش محیطی در فضای زندگی مورد استفاده قرار می گرفتند،این تکنیک ها بدون صرف هیچ انرژی به بهبود شرایط اقلیمی برای زندگی کمک می کردند که هم اکنون به این تکنیک ها تنها به چشمتاریخ نگاه می شود. از انواع این عناصر می توان به پنام ، رون ، هورنو ، تابش بند و غیره اشاره کرد که در هر اقلیم با توجه به شرایطمحیطی غالب، به استفاده مطلوب از این عناصر می پرداختند.این مقاله به بیان ارتباط این عناصر با شرایط عصر امروز می پردازد و به دنبال بهبود بخشیدن به این عوامل از طریق ترکیب ظریف آنها باابزارهای مدرن می باشد و این امر تکامل این تکنیک ها و همچنین کارکرد مناسب آنها را در جهت به وجود آوردن معماری پایدار فراهممی کند. همچنین در این مقاله به دنبال بهینه سازی رفتارهای تطابق بنا با اقلیم پیرامون آن هستیم. روش تحقیق توصیفی- تحلیلی میباشد .

کلیدواژه ها

؛ تکنیک های معماری . تکنیک های ایرانی . معماری ایرانی . تطابق اقیلم و بنا . معماری پایدار

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.