درامدی بر فرصت ها و تهدید های هنجارهای جهانی برای زن ایرانی

  • سال انتشار: 1403
  • محل انتشار: دوازدهمین کنفرانس بین المللی پژوهشهای دینی و اسلامی، حقوق، علوم تربیتی و روانشناسی
  • کد COI اختصاصی: GHADIRCONF12_016
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 85
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

شهناز حمید

دانشجوی ارشد تاریخ و فلسفه آموزش و پرورش دانشکده علوم تربیتی،دانشگاه پیام نوراراک، ایران

مهدی محمودی

دانشیار گروه علوم تربیتی دانشگاه پیام نور، تهران، ایران

چکیده

این مقاله مروری به بررسی فرصتها و تهدیدهای هنجارهای جهانی برای زن ایرانی میپردازد. در این مقاله، از روش مروری بر ادبیات موجود در زمینه هنجارهای جهانی، حقوق زنان و وضعیت زنان در ایران استفاده شدهاست. منابع مورد استفاده شامل مقالات علمی، گزارشهای سازمانهای بینالمللی و مطالعات انجام شده توسط مراکز تحقیقاتی معتبر است.هنجارهای جهانی دربرگیرنده فرصت ها و تهدیدهایی برای زن ایرانی است. از سویی، این هنجارها به افزایش آگاهی زنان از حقوق خود، برابری جنسیتی و توانمندسازی آنها کمک کرده است. زنان ایرانی در سایه این هنجارها، امکان تحصیل، اشتغال و مشارکت در سطوح مختلف سیاسی و اجتماعی را یافتهاند. از سوی دیگر، این هنجارها در مواردی میتوانند مغایر با ارزشها و هویت سنتی ایرانیباشند و به ترویج سبک زندگی غربی، مصرفگرایی و بیبندوباری منجر شوند.هنجارهای جهانی فرصتهایجدیدی را برای زنان ایرانی در زمینه های مختلف از جمله آموزش، اشتغال و مشارکت سیاسی ایجاد کرده است.با این حال، این هنجارها میتوانند تهدیدهایی را برای هویت و ارزشهای سنتی زنان ایرانی ایجاد کنند. غلبه براین چالشها و استفاده کامل از این فرصتها، نیازمند توانمندسازی و حمایت زنان ایرانی است. تدوین و اجرایسیاستها و برنامه هایی در راستای ترویج برابری جنسیتی، توانمندسازی زنان و پیشگیری از خشونت علیه آنها،امری ضروری به نظر میرسد.

کلیدواژه ها

هنجارهای جهانی، ، فرصتها و تهدیدها، برابری جنسیتی، توانمندسازی، خشونت علیه زنان.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.