بررسی ریزساختار و خواص مکانیکی اتصال غیر هم جنس فولادهای زنگ نزن آستنیتی AISI ۳۱۰ به AISI ۳۱۶ توسط جوشکاری قوسی تنگستن- گاز با جریان پالسی (PCGTAW)
محل انتشار: مجله مهندسی ساخت و تولید، دوره: 11، شماره: 2
سال انتشار: 1403
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 108
فایل این مقاله در 19 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_IRANJME-11-2_001
تاریخ نمایه سازی: 3 شهریور 1403
چکیده مقاله:
در این تحقیق فلزات غیر همجنس فولاد زنگنزن آستینی ۳۱۰ و ۳۱۶ با استفاده از روش جوشکاری قوسی تنگستن-گاز پالسی جوشکاری شدند. جوشکاری تحت حفاظت گازهای Ar و Ar-۱۰%CO۲ و با استفاده از سه نوع فلز پرکننده ER۳۰۹L، ER۳۱۰ و ER۳۱۶L بعنوان متغیرهای فرایند انجام شد و تاثیر نوع گاز محافظ و فلز پرکننده بر ریز ساختار و خواص مکانیکی اتصالات جوشکاری شده مورد ارزیابی قرار گرفت. ریزساختار اتصالات جوشکاری شده توسط میکروسکوپ نوری مورد بررسی قرار گرفت. ارزیابی خواص مکانیکی جوش ها توسط آزمون کشش، ریزسختی سنجی و ضربه انجام شد. نتایج به دست آمده نشان دادند که تغییر نوع فلز پر کننده باعث ایجاد تغییر در ریزساختار، به ویژه در مورفولوژی فریت می شود که فلز پرکننده ۳۱۶ باعث تولید فریت اسکلتی ستونی در ریز ساختار جوش ها شد و در ریزساختار مابقی جوش ها، فریت اسکلتی هممحور مشاهده شد. همچنین در نمونه های جوشکاری شده با گاز محافظ مخلوط به دلیل افزایش حرارت ورودی، فاز فریت درشت دانهتر در ریزساختار جوش ها دیده شد و انرژی ضربه کاهش یافت. در تمامی نمونه های جوشکاری شده پس از آزمون کشش، شکست در منطقه HAZ و فلز پایه رخ داد که نشان از استحکام کششی بالای فلز جوش در اتصال تمامی نمونه ها دارد. در آخر، با مقایسه نتایج به دست آمده، فلز پرکننده ER۳۰۹ و گاز محافظ مخلوط آرگون و CO۲ مناسب ترین انتخاب برای اتصال غیر همجنس فولاد زنگ نزن آستینی ۳۱۰ و ۳۱۶ تشخیص داده شد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
مظفر سخن پرداز
عضو هیئت علمی، گروه مهندسی مکانیک، واحد فسا، دانشگاه آزاد اسلامی، فسا، ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :