انتخاب گونه در طرحهای جنگلکاری براساس ارزیابی توان اکولوژیک در کمربند سبز شمال تهران

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: دوفصلنامه پژوهش های محیط زیست، دوره: 6، شماره: 12
  • کد COI اختصاصی: JR_EIAP-6-12_012
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 133
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهری محمودخانی

MSc. Student of Forestry, Faculty of Natural Resources, University of Tehran

جهانگیر فقهی

Assoc. Prof. Faculty of Natural Resources, University of Tehran

مجید مخدوم

Prof. Faculty of Natural Resources, University of Tehran

چکیده

ایجاد فضاهای فعال و زنده شهری در کنار شهرها، امری اجتنابناپذیر میباشد. آمایش سرزمین در مکانیابی عرصههای مناسب برایتوسعه جنگل و فضای سبز براساس ویژگی اکولوژیکی آنها به ما کمک میکند. انتخاب گونههای درختی در سطح شهر از وظایف مهمکارشناسان فضای سبز و جنگلداری شهری میباشد و در اینمیان انتخاب گونههای گیاهی مناسب از اساسیترین بخشهای یک طرحفضای سبز موفق است. منطقه مورد مطالعه در دامنههای البرز جنوبی در حریم شهر تهران در قسمت شمال شهر واقع است که شامل ۱۲زیرحوزه آبخیز از حوزه آبخیز مرکزی است. بهطورکلی، در این تحقیق ابتدا به شناسایی منابع اکولوژیکی و تفسیر و جمعبندی دادهها و ایجادواحد نقشهسازی پرداخته شد. سپس با توجه به منابع شناساییشده، مدل ویژه منطقه با توجه به مدل کلی جنگلکاری تهیه شد. در نهایت،ارزیابی توان اکولوژیک منطقه با توجه به مدل طراحیشده برای کاربری جنگلکاری انجام گرفت. در مرحله بعد، سیاهه گونههای درختی ودرختچهای بومی منطقه و گونههای مناسب جهت کاشت در شمال تهران و در کمربند سبز تهیه شد. سپس، با توجه به ویژگیهایاکولوژیکی یگانهای محیطزیستی اقدام به پیشنهاد گونههای درختی و درختچهای مناسب در سطح هر یگان و درنهایت نقشه جنگل کاریبا  پیشنهادی تهیه شد.

کلیدواژه ها

Land Use Planning, Ecological capability evaluation, Green belt, Site Selection, Environmental unit, Special model

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.