صمغ ها و اثرات آنها بر خواص حسی و بافتی محصولات نانوایی

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: دومین همایش ملی علوم و صنایع غذایی
  • کد COI اختصاصی: GHOCHANFOOD02_580
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 975
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهرا حمیدپور

دانشجوی کارشناسی ارشد گروه علوم وصنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگ

محمد حجت الاسلامی

استادیار گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلا

ابراهیم حسینی

مربی گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی وا

جواد کرامت

دانشیار گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه صنعتی اصفه

چکیده

هیدروکلوئیدهای غذایی یا صمغها، بیوپلیمرهای هیدروفیلیک با وزن مولکولی بالا میباشند که به عنوان ترکیبات عملگرا در صنعت غذا مورد استفاده قرار میگیرند این مولکول ها از مابع مختلف مانند حیوانات، گیاهان، جلبک های دریایی ومیکروب ها استخراج شده و یا از تیمارهای حرارتی یا شیمیایی که روی نشاسته یا سلولز صورت می گیرد مشتق می شوند و به دلیل وزن مولکولی بالا و بسته شدن، حتی در غلظت های کم، محلول های چسبنده و ژل های محکم ایجاد می کنند.از طرف دیگر تازه نگه داشتن و جلوگیری از بیاتی نان و محصولات نانوایی از هدف های مهم در صنعت غذا بوده که هیدروکلوئید ها تا حد زیادی قادر به تحقق بخشیدن به این هدف می باشند. طبیعت بسیار آبدوست هیدروکلوئیدها باعث افزایش حفظ آب و حجم قرص نان و همچنین کاهش سفتی و رتروگراداسیون نشاسته می گردد. همچنین از رشد کریستال های یخ در محصول فریز شده، در طی مدت نگهداری ممانعت می نماید. همچنین بر ویژگی های چسبندگی و رفتار رئولوژیکی خمیر و بیاتی محصول نانوایی مؤثر بوده و باعث حفظ عطر و طعم اجزای تشکیل دهنده این محصولات می شوند. همچنین به عنوان جایگزین گلوتن درمحصولات نانوایی فاقد گلوتن و جایگزین چربی در محصولات کم چرب مورد استفاده قرار می گیرد

کلیدواژه ها

صمغ، محصولات نانوایی، ویژگی های بافتی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.