بررسی زندهمانی بیفیدوباکتریوم. لاکتیس درماست کم چرب قالبی با سه روش تلقیح متفاوت با استفاده از محیطTOS

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: دومین همایش ملی علوم و صنایع غذایی
  • کد COI اختصاصی: GHOCHANFOOD02_537
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 779
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

پریناز پارسا

دانش آموخته کارشناسی ارشد مهندسی علوم و صنایع غذایی دانشکده کشاورزی د

چکیده

در مطالعه حاضر، به منظور یافتن بهترین شرایط تلقیح برای افزایش تعداد باکتریهای بیفیدوباکتریوم. لاکتیسLAFTI B94در ماست پروبیوتیک در طی دوره نگهداری، از سه روش تلقیح مختلف استفاده شد. این سه روش عبارت بودند از: الف) دو بسته 1 واحدی حاوی سوش خالص باکتری بیفیدوباکتریوم. لاکتیسLAFTIB94 به طور مستقیم به 2 تن شیر 45 درجه اضافه شد. ب) ابتدا دو بسته 1 واحدی از سوش خالص باکتری مذکور به 500 سیسی شیر ( 37 درجه) پاستوریزه شده اضافه شد و به مدت نیم ساعت در انکوباتور 37 درجه قرار داده شد، سپس به 2 تن شیر 45 درجه اضافه شد و ج) ابتدا یک بسته 1 واحدی به 500 سیسی شیر( 37 درجه) پاستوریزه شده اضافه شد و به مدت نیم ساعت در انکوباتور 37 درجه قرار داده شد و به همراه دو بسته یک واحدی به 2 تن شیر 45 درجه اضافه شد. شمارش باکتریهای پروبیوتیک با استفاده از محیط کشت TOSپروپیونات آگار به همراهMUP در طی 32 روز نگهداری در دمای 5 درجه سانتیگراد نشان داد تمامی نمونههادارای تعداد باکتری پروبیوتیک بیش از 6 10cfu g-1بودند . همچنین مشخص شد برای داشتن حداقل تعداد باکتریهای پروبیوتیک توصیه شده بر طبق استاندارد ایران در پایان دوره نگهداری، افزودن یک بسته 1 واحدی به یک لیتر شیر برای تولید ماست پروبیوتیک کافی است. همچنین نمونههایی که به روش غیرمستقیم تلقیح شده بودند دارای بیشترین تعداد باکتریهای بیفیدوباکتریوم. لاکتیس در پایان دوره نگهداری 32 روزه بودند، گرچه اینتفاوت معنیدار نبود

کلیدواژه ها

ماست، پروبیوتیک، بیفیدوباکتریوم. لاکتیس، زنده مانی، روش تلقیح

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.