مروری بر ارزیابی چرخه عمر (LCA) جهت اندازه گیری تاثیرات محیط زیستی بتن ژئوپلیمری
- سال انتشار: 1400
- محل انتشار: دوفصلنامه محیط زیست و توسعه، دوره: 12، شماره: 23
- کد COI اختصاصی: JR_IRIAT-12-23_003
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 182
نویسندگان
دکتری مهندسی سیستم های انرژی _انرژی و محیط زیست ،گروه مهندسی محیط زیست، دانشگاه تهران، تهران، ایران
دکتری مهندسی سیستم های انرژی _انرژی و محیط زیست ،گروه مهندسی محیط زیست، دانشگاه تهران، تهران، ایران
استاد،گروه مهندسی محیط زیست ،دانشگاه تهران ،تهران ، ایران
چکیده
بتن به علت دارا بودن ویژگی های خاص، پرمصرف ترین ماده در صنعت ساخت و ساز بعد از آب است. اما فرآیند تولید سیمان پرتلند معایب عمده محیط زیستی به دنبال دارد که این مورد ۸ درصداز انتشار CO۲ جهانی (۴ میلیارد تن در سال) را تشکیل می دهد. از این رو نیاز به استفاده از یک جایگزین برای سیمان های رایج (پرتلند) ضروری به نظر می رسد. در سال های اخیر ژئوپلیمر به عنوان یک عامل سیمانی جدید و دوستدار محیط زیست، جهت جایگزینی برای سیمان پرتلند مطرح شده است. ژئوپلیمرها، زنجیره ها یا شبکه هایی از مولکول های معدنی هستند که با پیوندهای کووالانسی اتصال یافته اند و از ترکیب دو بخش اصلی منبع آلومیناسیلیکاتی(مواد خام ثانویه) و محلول فعال کننده قلیایی، تشکیل می شوند. آن ها می توانند ویژگی های فنی برجسته ای همچون مقاومت مکانیکی بالا، مقاومت شیمیایی مناسب و یا مقاومت حرارتی بالایی را از خود نشان دهند. این مساله توسط تحقیقات مختلفی مستند شده است که عملکرد خوب ژئوپلیمرها، می تواند با استفاده از مواد خام ثانویه نظیر پسماندهای صنعتی مانند خاکستر بادی یا سرباره به دست آید. این موضوع، بیانگر توجه فراوان به این فناوری می باشد. استفاده از پسماند برای تولید ژئوپلیمر، نه تنها می تواند مشکل از بین بردن ضایعات را حل کند، بلکه مصرف مواد خام ثانویه را نیز کاهش می دهد. در این مقاله، مروری بر اثرات تولید ژئوپلیمر از دیدگاه محیط زیستی انجام می شود. علاوه بر این، محرک های حاکم بر اثرات اکولوژیکی ژئوپلیمرها، جهت ارایه ی راهنما برای توسعه ی ترکیبات ژئوپلیمری برای کاربردهای مختلف مورد بحث قرار می گیرد.کلیدواژه ها
ارزیابی چرخه ی عمر, ژئوپلیمر, بتن, سیمان, پسمانداطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.